8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

СВИНСКИЯ ВРАТ, като го приготвя така, се разпада от кокала! Месото се отделя само и е меко като локум

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки че процесът на печене или пържене на месо изглежда прост, винаги трябва да се придържате към определени правила, така че месото да излезе сочно и меко отвътре и хрупкаво отвън. Между сочното и сухото месо има тънка граница, така че ако го пържите дори само няколко минути повече от предвиденото, месото веднага се дехидратира и губи сочността си.
За да приготвите свински врат, трябва да знаете, че печенето на 1 кг свински врат отнема около 1 час. И така, ако месото, което трябва да изпечете, тежи 3,5 кг, тогава го печете толкова часа, колкото тежи, т.е. 3,5 часа. По-долу прочетете как да приготвите най-сочното свинско, което се топи в устата като локум.

Най-сочното свинско на фурна

Необходими Продукти: 

  • 3,5 кг свински врат
  • 1-2 супени лъжици сол
  • 1 супена лъжица зеленчукова подправка (Вегета или подобна)
  • 2-3 супени лъжици свинска мас
  • 200 мл вода
  • 1,5 кг картофи или по желание

Начин на Приготвяне: 

Поставете свинския врат върху дървена дъска и го подсушете добре с хартия, ако е мокър. Посолете и овкусете месото от всички страни с ръце, като потупвате добре.
Сложете 1 чаена лъжичка сол от едната страна и малко по-малко от другата страна и отстрани. Направете същото и със зеленчуковата подправка, от която трябва да сложите по-малко, за да не ви се получи солено месото.
Намажете обилно дълбока тава със свинска мас – около 1 с.л. Сложете месото в тавата и го залейте отстрани със 100 мл вода, а отгоре го намажете обилно с още една супена лъжица свинска мас.

Проверка по рама
Покрийте с подходящ капак и печете 1 час на 220°C (ако нямате капак, тогава сложете слой хартия за печене и отгоре още 2-3 слоя алуминиево фолио). След 1 час обърнете месото от другата страна, проверете колко вода има и добавете още 100 мл, покрийте и продължете да печете още 1 час на 180°C.
След изминалото време месото се обръща отново, ако е необходимо се долива още малко вода и се пече още 1 час на 170°C. След като минат 3 часа, махнете капака и допечете още 20 минути на 200-220°C, за да хване приятен цвят и коричка. Извадете и покрийте с фолио.

Магазин за Акумулатори

Измийте добре картофите под течаща вода и ги нарежете на ситно (като за пържени картофи или по-дебело). Овкусете ги и ги запечете в мазнината, останала в тавата от месото.
Печете ги около 30 минути на 220°C, като ги проверявате от време на време. Картофите трябва да станат хрупкави и не забравяйте да ги овкусите по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Източник: RECEPTITE.EU
СВИНСКИЯ ВРАТ, като го приготвя така, се разпада от кокала! Месото се отделя само и е меко като локум
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ