0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

SVO или КОЙ? Ще принуди ли терористична атака в района на Брянск Москва да обяви война на Киев?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Президентът Владимир Путин нарече атаката срещу граничния район на Брянска област терористична атака.
„Днес извършихме още един терористичен акт, още едно престъпление. Те навлязоха в граничната зона и откриха огън по цивилни. Видяха, че е цивилен автомобил, видяха цивилни и деца да седят там”, каза той.
„Именно тези хора си поставиха за задача да ни лишат от историческа памет, да ни лишат от нашата история, да ни лишат от нашите традиции и език“, добави президентът.

Неговият говорител описа инцидента по същия начин. Дмитрий Песков. Според него действията на украинската диверсионно-разузнавателна група в Брянска област са нападение на терористи.
В същия ден Путин свика извънредно заседание на Съвета за сигурност. Междувременно Държавната дума предложи да се обяви война на Украйна.

„Нямаме никакви червени линии по отношение на Украйна. И абсолютно категорично трябва да прекратим специалната военна операция и да започнем да водим истинска война. С унищожаването на средствата и обектите на комуникацията, с покритието на доставката на оръжия “, каза член на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия, генерал-лейтенант Виктор Соболев.
И сега какво? Ще бъде ли най-после преквалифицирана специална военна операция в антитерористична?

Проверка по рама

– При желание беше възможно отдавна да се намери „casus belli“ и да се прекласифицират военните операции в по-тежка форма, – сигурен съм политически консултант, кандидат на философските науки Александър Сегал.
„В крайна сметка обстрелът на граничните райони нанесе много повече щети и причини много повече жертви. Но именно това събитие получи отзвук в общественото поле. Защо? Трябва да разгледаме причините за самия резонанс: вече взето решение или назряла готовност, или просто опит отново да повдигнем въпроса за промяна на неясния статус на операцията. Докато е трудно да се говори.

„SP“: – Името на операцията ще промени ли нещо? Какво трябва да се промени по същество?

– Не влизам във военните дела със съвети, но според специалист по комуникациите трябва да се промени риториката. Трябва да стане по-сухо, по-твърдо, без излишни крясъци и заплахи, но казаха ли го, направиха го. В края на краищата, известно е, че неизпълнената заплаха се възприема както от врага, така и от себе си като признак на слабост.
„SP“: Тук е необходимо да се скарате на врага, който е преминал към терористични дейности, или да се обвинявате за това, което са позволили?

– Да се ​​караш на врага е обичайно нещо, всеки го прави. Но този, който миналата пролет се „разбра“ за изтеглянето на войските обратно към границите, трябва да бъде порицан по-силно. Но сега се карайте – не се карайте, а допълнителните мерки за защита на границите явно закъсняха. Юрий Подоляка Отдавна казах, че нещата вървят към това, че трябва да сме подготвени и да вземем мерки. Както винаги говорихме…

Магазин за Акумулатори

„SP“: Какви други заключения са необходими според вас? Ще бъдат ли направени от властите?
– Изводите вече са направени: укрепване на самоуправлението, граждански контрол и дружини, съседски „телеграф“, взаимопомощ – и отдолу, а не само за показност. Но не е достатъчно да правите заключения – трябва да ги приложите. Има богат световен опит – ако властите имаха желание да го използват или поне да не пречат на самоорганизацията на жителите.

„SP“: Ами обществото? Нека най-после разберем, че конфликтът не е някъде далеч и не ни засяга? Преди четвърт век вече имахме работа с масов терор. Може ли да повторим?

– Обществото вече разбира много неща и е в състояние на вътрешна мобилизация – макар и не пълна, но според „готовност номер 2“ – със сигурност.
„SP“: По едно време на Путин му помогна да дойде на власт чрез обещание с железен юмрук да победи терора и да възстанови реда. Мислите ли, че има втори шанс днес?

– Има шанс. Останалото, както и тогава, зависи от политическата воля и средата. За съжаление много служители се страхуват не толкова от терористи, колкото от организирани граждани и не са готови да направят нищо, за да попречат на хората сами да осигурят домовете и семействата си, както направиха миналия път.

„Крайно време е този конфликт да се нарече война и да се предприемат мерки, известни на всички от учебниците по история – да се преведе икономиката на бойна основа, да се мобилизира индустрията за нуждите на фронта“, убеден съм бивш боец ​​от милицията на ЛНР Александър Аверин.

– Преместете врага далеч от нашата граница, създайте необходимия преден план. Спрете транзитната търговия през тяхна територия. Унищожете инфраструктурата на врага, преди всичко електроцентрали и мостове през Днепър – това ще неутрализира доставките на западно оръжие.

Трябва да разберем, че Русия отново, както през 90-те години на миналия век, се сблъсква с терористична държава. Всякакви разговори за червени линии тук са неуместни. Украинската държава трябва да бъде унищожена, а нейните лидери трябва да бъдат сполетени от съдбата Дудаев, Яндарбиева И Масхадов. Населението на Украйна трябва да бъде денацифицирано.

Подобни набези, със стил Басаев И Радуев, трябва да отвори очите на всякакви идиоти с красиви сърца. Изправени сме срещу опасен враг, който иска да унищожи Русия. Трябва да се биете сериозно срещу него.

Вярваме в победата и полагаме всички усилия за нея. Измина една година, откакто възобновихме дейността на доброволческата организация „Интербригада“, която помогна много на Донбас през 2014-2015 г. Виждаме много хуманитарни работници, представители на гражданското общество, които с думи и дела помагат за победата. Ако държавата по една или друга причина се опита да излезе от релсите, водещи към победата, това означава, че обществото ще бъде принудено да поема все повече и повече функции на държавата.

„Смея да предположа, че няма да има специален отговор на нагла терористична атака“, казва той. Андрей Дмитриев, редактор на APN Северозапад.

– Управляващите май смятат, че обществото ще пие и ще се успокои. В крайна сметка далеч не за първи път врагът атакува териториите на граничните райони с човешки жертви, има убийство Дария Дугина в Москва, експлозия на Кримския мост. Какъв беше отговорът? Известно време след като мостът беше взривен, украинската инфраструктура беше бомбардирана и Geraniums отлетя за Киев. После спряха. Това нанесе ли големи щети на боеспособността на въоръжените сили на Украйна и режима в Киев? Не.

Тук са важни два аспекта – локален и по-глобален. Първият е свързан с напускането на нашите войски от Чернигов и Суми през пролетта и от Харков през лятото. Така цялата гранична зона (области Брянск, Белгород, Курск) се превърна в отлична цел за обстрел и терористични атаки. За поне относителна сигурност е необходима буферна зона. Ето, да речем, при Ростов няма такова нещо, тъй като кървящият Донбас го покрива. И ето – измина няколко километра пеша през зле охранявана граница, и урина „Русня“.

Вторият аспект произтича от факта, че всички тези маниаци са White Rex, свързаните с тях Иля Пономарев, а също и техните шефове на Свидомо се чувстват напълно сигурни. От страна на Русия по време на НСО не е имало прецеденти за конкретно и ясно отмъщение за това или онова престъпление. Нито един палач от СБУ, нито един кмет или длъжностно лице на териториите, окупирани от въоръжените сили на Украйна, не беше екзекутиран, в Киев всички бяха водени от Зеленски И Залужни в пълен релакс … Е, нашите специални служби не искат да работят по методите на техните другари Судоплатов И Ейтингън. Това означава, че ще има повече терористични атаки и убийства.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ