България

„СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ”: Идиоти се борят да ходят на мол и да заразяват хората

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Недоволни от „зеления“ сертификат нахлуха в магазини в Шумен през уикенда и скандираха „свобода или смърт”. Дни по-рано такъв бунт имаше и в Стара Загора. Какво отприщва този тип недоволство, граничещо с агресия?

С викове за свобода протестиращи срещу „зеления“ сертификат и маските нахлуха в магазини в Шумен . „Хората са щастливи, могат да си пазаруват без маски, без зелени сертификати, истинска свобода като едно време, хора, разбирате ли”, скандираха протестиращите.

Само преди седмица недоволни от мерките влязоха и в търговски център в Стара Загора. Изборът за място за протест в мол-а не е случаен, смятат експерти. Според тях – човек възприема търговските центрове като убежище за разтоварване, което му носи удовлетворение.

„Сякаш нещо домашно им е отнето. Все едно им е отнет холът с телевизора или нещо, което си е за тях. И тук вече чашата прелива”, смята психиатърът Ирина Лазарова. А когато чашата прелее се отприщва гняв и недоволство.

„Свобода или смърт, това е!”, скандираха протестиращите в Стара Загора.

До момента глоби за нахлуванията в магазините в Шумен и Стара Загора – няма. Причината – трябва да се подаде сигнал за случилото се, докато се случва. Този тип бунтове обаче са спонтанни и отминават бързо.

Проверка по рама

Само за изминалия уикенд Столичната регионална здравна инспекция е проверила 58 търговски обекта в София. Резултатът – съставени са 12 акта за липса на сертификат и 15 глоби за неносене на маска.

А видео клипове с нарушители на правилата се появиха и от верига хипермаркети в Кърждали. Причината за това поведението може да се открие и в протироречивата информация.

„Неминуемо хората черпят информация от спекулативни източници и са тежко объркани по тоношение на това кое е вярното решение и кое е по-малкото зло”, казва още Ирина Лазарова.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Магазин за Акумулатори
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button