13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

СЮРПРИЗ: „Зелените” изпаднаха от брокерската коалиция ПП-ДБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Най-малката партия в коалицията „Демократична България“ може да остане без депутати в следващото Народно събрание, научи „Филтър“ от активисти на „Зелено движение“. Сега те имат трима народни представители— Даниел Божинова, Васил Тодев и Владислав Панев.

В „голямата” коалиция ПП-ДБ предстои реденето на листите за предсрочните избори, а разговорите са неофициални и между великите пълководци на провалената промяна Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и пишман генерала Атанас Атанасов.

Вече е решено, че ще се явят в същия формат както на парламентарните, така и на европейските избори в опита да останат в българската политика. В листата за Брюксел „Зелено движение“ няма да има човек на избираемо място. В същото време се очаква подкрепата за коалицията да падне до 10% на националния вот. Това означава, че ще имат с 15 до 18 депутати по-малко.

Неофициалното редене на листите върви на тъмно, а „зелените” са в неведение за това. Само Владислав Панев си е договорил място в софийската листа на брокерската коалиция.

Той беше баш лидер на наричаните „зелени рекетьори” партийци, но беше сменен с колекционера на постове Тома Белев и Даниела Божилова след тежки драми.

Проверка по рама

Новите тартори на „Зелено движение” се правят на вътрешна опозиция в ПП-ДБ и дори се разграничиха от колегите си при ключови решения в парламента. Затова при реденето на листите техните хора ще бъдат на неизбираеми места, за да може повече партийци на Просто Киро и Христо Носа да влязат в парламента.

В „Зелено движение* вече има брожения срещу изолирането им от процеса и скоро ще бъде обсъдено дали да останат в коалицията, ако за тях няма постове.

Материалът СЮРПРИЗ: „Зелените” изпаднаха от брокерската коалиция ПП-ДБ е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ