11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

ТАЙНА СДЕЛКА в Новините Днес: ПП и ДБ излизат с общи листи, търсят жертви за вота

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Псевдополитиците от ПП-ДБ, които излъгаха народа, че ще донесат така чаканата промяна, а накрая се прегърнаха с враговете си в името на „усвояването“ на 6,27 милиарда евро – близо 13 млрд. лева, под формата на безвъзмездни средства по Плана за възстановяване, са сключили сделка, издаде източник на Новините Днес от върховете на пишман коалицията.
Навръх 9 септември, събота, кукловодите на измислените партии ПП и ДБ са се разбрали на тайна среща как да процедират на изборите за местна власт, насрочени от президента Румен Радев на 29 октомври.

Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и джобния ген. Атанас Атанасов са си стиснали ръцете да участват заедно с общи листи и общи кандидати в цялата страна.
В три общини между „харвардците“ и неосъществените демократи на Христо Иванов, не свършил нищо като правосъден министър в кабинет на ГЕРБ, обаче имало „непреодолими различия“, затова там ПП-ейци и ДБ-ейци ще игрят самостоятелно в опит да излъжат народа и да си осигурят самолет билет за островите в Тихия океан, както сами се издадоха в записа, осветлен от Радостин Василев.

Към момента най-интересно е в Бургас, където се очертава да бъдат издигнати двама депутати. Едната кандидатура е на близкия до Кирил Петков Константин Бачийски, който чрез партията си „Средна европейска класа“ е бивш мандатоносител на ПП. Другата – на члена на „Да, България“ Димитър Найденов. Подготвя се негова независима кандидатура. Ако има втори тур и някой от тях се яви, ще получи съответно подкрепата на колегата си. В ДБ са недоволни, че Бачийски е бил наложен без съгласувателни процедури в коалицията. И не считат издигането на Найденов за коалиционно нарушение. Така в Бургас най-официално се очертават две кандидатури.
В Пазарджик ще е неофициално. Там областният председател на „Да България“ Николай Янев обяви през уикенда, че напуска. Оповестените причини – разминаване с принципите, които партията и ДБ са поели към избирателите, а и труден диалог с ПП. Реално обаче Янев от месеци бе поел по друг политически път, свързан с местната организация „Развитие за Пазарджик“. Той е едно от лицата й. И на стената си кани днес хората да се присъединят към представянето на бизнесмена Ангел Василев като кандидат на „Развитие за Пазарджик“. ПП, а вероятно и официално коалицията ПП – ДБ, ще застанат зад депутата Петър Куленски. Но е ясно, че сподвижници на Янев ще го последват, формирайки разнобой.

Проверка по рама

Днес падна дилемата за Варна. Бившият областен управител Благомир Коцев (ПП) съобщи пред журналисти, че все още не се знае кой ще е кандидат. Но малко по-късно Стела Николова (ДБ) обяви, че тя няма да бъде издигната от коалицията. Между двамата течеше свиреп спор. Николова няма намерение да играе самостоятелно:
Пред двете партии, набутали се в безпринципната коалиция против волята на българите, обаче стоял друг огромен проблем без изглед за приемливо решение – липсата на кадри.

Нито шайката на Киро, нито меркантилните ДБ имали достатъчно кандидати, така че да покрият 265-те общини в България със свои имена за общински съветници, кметове и кметове на райони.

Това предполага нови плонжове на килимчето пред политиците от т.нар. статукво, чиито кандидати да подкрепят, като изтъргуват гласовете на оределите си симпатизанти срещу места в Общинските съвети, завърши източникът на Новините Днес.
Материалът ТАЙНА СДЕЛКА в Новините Днес: ПП и ДБ излизат с общи листи, търсят жертви за вота е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ