13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Тема на Narod.bg: Скандалният посланик Темиртай Избастин с €23 МЛН. от „Ромпетрол”? (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Системното унищожаване на нефтената компания „Ромпетрол”, която има верига бензиностанции и у нас, докато е 100% собственост на Казахстан, върви с пълна сила.

Темиртай Избастин има сканадален имидж в дипломатическите среди

Както Narod.bg вече писа, ВИП мениджърът Иляс Кулджанов, зет на бившия посланик на Казахстан у нас Темиртай Избастин, го играе главен изпълнителен директор на KMG International Group, която стои зад бизнеса на „Ромпетрол”.

Зетят Иляс Кулджанов е обект на проверки в Румъния за източване на „Ромпетрол“

Кулджанов и Избистан са забъркани в международна финансова схема с горива и петролни продукти, която пряко касае и България.

Пред наш репортер дипломатически източник сега направи ново разкритие, което е вдигане на топката за прокуратурата – трябва да се проследи дали чрез подставени фирми бившият посланик на Казахстан Темиртай Избастин не получава по 23 милиона евро на година от парите на „Ромпетрол”, която се управлява от зет му Иляс Кулджанов?!

Проверка по рама

Източникът на Narod.bg подчерта, че Темиртай Избастин имал скандален имидж още докато беше посланик на Казахстан в България.

Темиртай на гости на палавия вече бивш кмет на Пазарджик Тошко Попов, когото в града край Марица наричат Белия нос

Сред дипломатите се разказват истории за злоупотреби с алкохол, жени и корупционни схеми. Широката публика дори не подозира, че Избастин дори си платил доктората във Великотърновския университет с пари на „Ромпетрол”.

Снимка от юни 2022 г.: В средата е министърът на енергетиката на Румъния Виргил Попеску, вляво е посланикът на Казахстан в северната ни съседка Нурбак Рустемов, вдясно е зетят на посланика Иляс Кулджанов

Материалът Тема на Narod.bg: Скандалният посланик Темиртай Избастин с €23 МЛН. от „Ромпетрол”? (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ