9.8 C
София
събота, април 13, 2024

Тест: Фонтан разкрива как харчите парите си

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Фонтаните са едно от онези, понякога наистина скъпо струващи удоволствия, които нямат полза от чисто практична гледна точка, но за сметка на това пък носят удоволствие на душата. Те са балсам за сетивата, придавайки една по-магична щриха към атмосферата на всяко помещение, парк или пък площад. Шумът на водата, светлинките пречупващи се през водните струи и ситните пръски, които нежно докосват лицето… истинска наслада за всеки, преминал покрай танцуващите води. Несъмнено фонтаните са любимо място за срещи между приятели или пък влюбени.

За целта на днешния тест ще трябва мислено да се пренесете в красив парк с фонтан. Разбрали сте се да се видите там с приятели, а слънцето вече се е скрило зад хоризонта. Опишете фонтана така, както го виждате във въображението си – нека е първата ви представа за него.

До кое от следните описания най-много се приближава картината в ума ви?

1. Виждам няколко на брой, средно големи фонтанчета, които заедно с лампите под тях, оформят красива светеща групичка, а струята им се разпръсква във въздуха като пухкав цветен облак.

2. Представям си един единствен фонтан, с мощна струя, която с голяма сила се изпръсква високо нагоре, точно като гейзер.

3. В моето въображение в парка би имало съвсем мъничко, тихо бълбукащо фонтанче, без някакви светлини или мощни изригвания в определен момент. Атмосферата е спокойна, приспивна.

Проверка по рама

4. Фонтанът, който аз виждам, е изключително сложно устроен, с променящи се светлини и струи вода, които изхвърчат в определен ред, създавайки красива водна фигура.

Разнообразието от видове фонтани предизвиква и разнообразни емоции и усещания у минувачите. Фонтаните могат да бъдат впечатляващи с огромните си размери и светлинни ефекти, други могат да са съвсем малки, но очарователни, дори вълшебни и да събуждат романтични чувства в душата на виделите ги. Да, употребата им не може да се нарече практична, но пък носят красота и радост в живота на всички ни. И ето го скритият смисъл във собствената ви представа за фонтана – това, което видяхте в продължението на зададения от нас сценарий, описва начина, по който вие харчите парите си, когато сте на среща с приятели.

Вижте какво разкрива отговорът ви за вас:

1. Виждам няколко на брой, средно големи фонтанчета, които заедно с лампите под тях, оформят красива светеща групичка, а струята им се разпръсква във въздуха като пухкав цветен облак.

За вас парите са средство, което ползвате, когато искате останалите да ви забележат или с което целите да се самоизтъкнете и да направите ярко впечатление на определена група хора. Когато харчите го правите така, сякаш пари никога не ви липсват и винаги можете да си позволите най-доброто. Дори когато не сте гладни, поръчвате храна и то възможно най-скъпата, пиете само „маркови” питиета, с лекота плащате цялата сметка на масата, сякаш „муха ви е охапала”. Другите често могат да ви вземат за превзети, надменни, дори прекалено претенциозни, но не са малка част и хората, които биха се възползвали от тази ви слабост да се самодоказвате, размахвайки пачки. Внимавайте вместо приятели, да не си отгледате пиявици.

2. Представям си един единствен фонтан, с мощна струя, която с голяма сила се изпръсква високо нагоре, точно като гейзер.

Денят, в който взимате заплата е своеобразен празник не само за вас, но и за вашите близки и приятели. Точно като гейзер, вие обичате да избухвате максимално, когато решите, че е време да разпуснете навън. Нямате спирка и започнете ли да харчите, стигате и до последната жълта стотинка, търкаляща се в портмонето ви. Купувате скъпи питиета, черпите приятелите си, често дори и непознати, имащи щастието да са се настанили в близост до вас. Оставяте пре-щедър бакшиш на сервитьорката, на таксиметровия шофьор, „бръмвате” и половината купонясващи от групата за ваша сметка. Следвате едно правило: щом вино ще се лее, да се лее цяла нощ, щом имам пачки в джоба, ще празнуват всички. Превръщате се в истински фокусник, когато имате пари за харчене, винаги намирате къде да ги „наместите”. Често обаче с подобни мистериозни способности са надарени и някои от купонясващите с вас „приятели” – изчезват като истински магове, щом стане време за плащане на сметката. Но не се сърдете, вие така сте ги научили. Близките ви вероятно вече са свикнали с прахосническия ви характер и ви подават ръка, когато се окажете в нужда. Но в даден момент и на тях ще им омръзне. Така че, не е ли по-добре да промените навиците си или поне преди да излезете, да оставите половината от ценните хартийки вкъщи? Обещаваме – купонът пак ще е на ниво!

Магазин за Акумулатори

3. В моето въображение в парка би имало съвсем мъничко, тихо бълбукащо фонтанче, без някакви светлини или мощни изригвания в определен момент. Атмосферата е спокойна, приспивна.

Не обичате да харчите пари по заведенията. Правите си сметка до последната стотинка. Знаете кое, колко струва и една вечеря в ресторант ви се струва истински грабеж. Постоянно пресмятате кое, колко ще ви излезе, скъпите се и щом стане въпрос за бакшиша за сервитьорката. Държите той да не е голям и да е събран от всички на масата. Често се случва да си прибирате и стотинките от масата – в ума ви те се преобразяват в хляб или пък в пакетче дъвки. Приемате всеки излишен лев, който давате като изнудване – от страна на приятели, персонал и т.н. Цените ви бъркат в здравето – не понасяте идеята, че накрая всички закръглят сумата и ви искат повече пари за това, което сте консумирали. Внимавайте, може и да успеете да спестите някой и друг лев, но за сметка на това да загубите приятелите си. Скъперничеството си личи от километри. Понякога прекалената икономия може да ви лепне лош етикет и близките да започнат да избягват компанията ви. Все пак има и време, в което трябва да разпуснете. И това значи да поотпуснете малко и връзката на кесията си. Не забравяйте – излезли сте да се забавлявате, а не да вгорчавате собственото и това на околните настроение с постоянното мърморене, че всичко е прекалено скъпо, че порциите са малки, че ви лъжат с алкохола или че сметката е тайно надута.

4. Фонтанът, който аз виждам, е изключително сложно устроен, с променящи се светлини и струи вода, които изхвърчат в определен ред, създавайки красива водна фигура.

Вие винаги искате да минете метър. Можете да разполагате с много пари, но знаете, че ставате още по-богати, когато пестите от всичко. Дори го приемате като призвание – искате да изкарвате пари от въздуха, или както по-често се случва – от приятелите си. Стане ли въпрос за плащане на сметка, веднага събирате парите на цялата маса – кой дал лев повече, кой – два, в крайна сметка се оказва, че и вашата сметка може да се покрие със събраните пари. Щастливо се подсмихвате и подавате точната сума на сервитьорката, като знаете, че всъщност прибирате нейния бакшиш. Винаги търсите за кого да се лепнете – не излизате със собствената си кола, а молите някой, който ви е на път, да мине да ви вземе. Взел ви е – после пък трябва и да ви прибере, че не искате да давате излишни пари за такси. Възможно е дори да му предложите да му платите, за да ви върне – така де, вместо на фирма, предпочитате да дадете някой лев на приятел. Разбира се, до този сценарий не се стига – близките ви просто не приемат парите ви и вие много добре го знаете. Винаги сте на нечий гръб, мислейки, че щом всичко е добре наредено за вас, другите няма от какво да се оплакват. Навсякъде където отидете предварително проверявате за отстъпки, а ако няма такива, усърдно започвате да си издействате. Имайте малко мяра, все пак никой не е длъжен да ви издържа и да ви „отглежда“. Всички са на заплата, ценят времето и парите си, а ако искате да ценят и вас – спрете да се възползвате.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ