14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Тези четири лоши хигиенни навика могат да ви разболеят!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Грижата за хигиената е изключително важна за поддържане както на физическото, така и на психическото здраве.
Помислете само колко отпочинали се чувствате след топъл, успокояващ душ или топла вана с етерични масла. Но знаете ли, че лошата хигиена е много вредна за вашето здраве?

Д-р Майк Бол, директор по медицинско съдържание и образование в Ro, сертифициран треньор по хранене и сертифициран личен треньор, споделя четири лоши хигиенни навика, които могат да ви разболеят, пише EatThisNotThat.
Не си миете ръцете

Един от най-лесните начини да се разболеете, без да го осъзнавате, е да си миете ръцете.
Микробите не са непременно опасност за самите ръце, а за частите от тялото ви, които ръцете ви докосват, ако не ги измиете.

„Кожата действа като относително добра бариера срещу инфекциозни материали, но микробите могат да навлязат в тялото много по-лесно през лигавиците, като вътрешността на носа, устата и клепачите.

Проверка по рама

Така че, ако не сте измили ръцете си и сте докоснали лицето си, може да внесете болестотворни бактерии в тялото си“, посочва д-р Бол.
Не миете всички части на тялото по време на душ

Почистването на всяка част от тялото при душ или къпане е важно, когато става въпрос за избягване на болести.

„Това включва почистване на подмишниците, под гърдите, около слабините и навсякъде, където имате кожни гънки. Кожните гънки, които може да са по-чести при хора със затлъстяване, може да са влажни, което позволява на бактериите да процъфтяват.
Ако не ги почистите старателно, бариерата на кожата ви може да бъде застрашена и в кожните гънки може да се развие инфекция“, обяснява още медикът.

Вие не почиствате зъбите с конец

Магазин за Акумулатори

Почистването с конец е наистина важна стъпка към добрата орална хигиена и не трябва да се пренебрегва.
„Когато миете зъбите си, все още има шанс храната да остане между тях, където четката за зъби не може да достигне, и това в крайна сметка може да доведе до кариес и други орални здравословни проблеми“, предупреждава д-р Бол.

Миете лицето си твърде много

Абсолютно трябва да почиствате лицето си всеки ден, за да премахнете грима и мръсотията, но не прекалявайте! Миенето на лицето ви повече от два или три пъти на ден може да причини усложнения.
„Ако миете лицето си твърде много пъти на ден с почистващ препарат, можете да премахнете естествените мазнини от кожата, което в някои случаи може да бъде също толкова проблематично, колкото и недостатъчното измиване, и дори да влоши кожата ви, твърди д-р Бол./  и във Фейсбук

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ