ЗдравеСветовни Новини

Тийнейджър умира от сърдечен удар малко след като е получил ваксина срещу COVID, за да може да играе хокей | Новините Днес

17-годишен младеж в Канада почина от сърдечен удар в дома си на 27 септември, според съобщенията две седмици след като получи ваксина срещу COVID.

Твърди се, че Шон Хартман е  страдал от “множество” здравословни проблеми “веднага” след пункцията, включително миокардит или възпаление на сърцето. Той е получил ваксината срещу COVID, за да може да играе хокей в заграждение, където е необходимо да бъде ваксиниран за влизане.

 

Това  беше необходимо, за   да се  проведе  малък протест близо до хокейната арена, който поръча ваксината. Един мъж, който участва, вдигна знак пред пътя, който гласеше: „Счупено сърце от това, че не може да играе хокей, ще се излекува. Миокардитът от ваксината ще убие (или ще бъде дългосрочно състояние).

„Не му беше позволено да играе хокей на арената, защото беше помолен да вземе ваксината. И те му казаха „нямате право да влизате на арената“ (не се чува). Той получи ваксината и сега, две седмици по -късно, беше болен и почина вчера “, каза мъжът във видео,  споделено   от The Covid World.

Проверка по рама

Друг знак, показан на протеста, гласеше „Децата умират от ваксината“.

Страница на  GoFundMe,  създадена от Пол Блеър, негов „най -добър приятел от първи клас“, пише, че през целия живот на Шон „няма нищо, по което да е по -страстен от спорта, особено хокея, тъй като той играе през целия си живот. Започва хокейната си кариера, играейки за Beeton Stingers, и продължава да играе за TNT в Alliston. Независимо дали го гледа или играе, Шон обичаше играта. ”

Атлетическата асоциация Бийтън  сподели  във Facebook: „Шон започна хокейната си кариера тук, в Бийтън, когато беше на 5 години. На 11 години той играе 3 години за TNT Tornadoes. Той се завърна в родния си град Бийтън в голямата си година и оттогава е член на нашата асоциация. ”

„Солидна защита. Винаги солидарна с вратаря и съотборниците си. Треньор във всички аспекти на играта, на и извън леда. Той ще бъде добре запомнен от цялата ни спортна асоциация Beeton, членове на борда, треньори, съотборници и приятели. ”

Общественото здравеопазване в Онтарио  публикува доклад,  обхващащ данните за ваксините срещу COVID от декември 2020 г. до 7 август 2021 г., и заключава, че  „най -високата  степен на известяване при миокардит / перикардит е наблюдавана при мъже 18 до 24 години по -късно от втората доза.

Швеция и Дания наскоро спряха употребата на ваксина срещу COVID на Moderna за по -млади възрастови групи, като посочиха увеличаване на миокардита и перикардита сред ваксинираните младежи и млади хора,  съобщи Ройтерс  .

Магазин за Акумулатори

Pfizer също  добави предупреждение   към своя информационен бюлетин за COVID-19 относно миокардит и перикардит.

Канадският професор по медицина д -р Стивън Пелех  твърди,  че „противно на казаното от няколко души, няма такова нещо като„ лек миокардит “.

Той е отбелязал, че когато сърдечните клетки умират от миокардит, „те не се заменят в тялото ви, а се заменят с белезна тъкан, която идва от фибробласти“.

„Останалите мускулни клетки трябва да се увеличат малко, за да компенсират. Всеки път, когато имате възпалителен отговор, губите повече от тази контрактилност и имате по -голям шанс да получите инфаркт и други проблеми по -късно в живота “, обясни Пелех.

Той посочи, че „шансовете да умрат от COVID са приблизително 0,003% за хората под 24 -годишна възраст в Канада“ и че за тези под 19 години шансовете да бъдат ранени от „ваксината са между четири и пет пъти по-голяма от заразяването със самия SARS-CoV-2.

Американски изследователи също така  установиха,  че децата на възраст от 12 до 15 “без основни медицински състояния са четири до шест пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с ваксинален миокардит, отколкото да попаднат в болница с Covid за период от четири месеца”.

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button