Последни

Токът е скъп? Гербаджията Валентин Николов набутал любовницата си в БЕХ, „калинката” папка 3000 лв. заплата

Игра на Богове -Възходът на падението

Ако още не сте наясно защо токът в България гони рекордни цени, ето ви една причина – енергетиката у нас се управлява от гербави калинки, които не разбират нищо, но лапат заплати и се присмиват на народа.

Пореден пример ни даде бившият депутат от ГЕРБ и шеф на БЕХ Валентин Николов, който най-нагло назначил любовницата си на висок пост като юрисконсулт в енергийния холдинг със заплата 3000 лева.

Според публикация на сайта lupa.bg гербопитекът е набутал няколко верни калинки от партия ГЕРБ в държавното дружество с едни от най-високите заплати, въпреки че нямат нито образованието, нито опита за високите постове.

Най-фрапиращ бил случаят с назначението на някогашната секретарка на Вальо Николов от НС – Лина Махди, отговаряща тогава за служебната поща lina.mahdi@parliament.bg, уточняват източниците ни.

„Представена е като доверен човек на Валентин Николов. Тя е толкова близка до него, че дори се ползва със статут на член на Съвета на директорите в БЕХ, въпреки че не се намира на тази позиция.

Източник на Narod.bg обаче уточни, че двамата са интимни партньори от години и това не е тайна за никого нито в ГЕРБ, нито в Българския енергиен холдинг.

Проверка по рама

„Махди присъства на всички срещи, в които изпълнителният директор има участие – включително срещите на Съвета на директорите на БЕХ, регулярни срещи с ръководствата на дружествата от групата на БЕХ и всички останали разговори, касаещи дейността на холдинга, основно с поверителен характер поради естеството и спецификата на управлението на сектора“, добавят запознатите.

Към момента на нейното назначаване в БЕХ тя е с незавършено юридическо образование. Въпреки това за нея е намерена подходяща позиция – юрисконсулт.

Аргументите за разписания й договор и длъжностна характеристика са, че се е занимавала с юридическа материя по време на работата си в енергийната комисия.

Месец след старта на шеметната й кариера в холдинга, тя завършва образованието си и представя диплома. И веднага е преназначена – като старши юрисконсулт. Разбира се, срещу тлъста заплата от над 3000 лева.

В сградата на дружеството на софийската ул. „Веслец” 16 Лина демонстративно наричала директора по малко име и често прекарвала работния ден в неговия кабинет.

От благодарност за радостите, които му носи, влюбеният гербопитек ѝ предоставил чисто нова служебна кола, докато дори официалните му заместници не ползвали такава екстра.

Магазин за Акумулатори

narod

магазин за авточасти
Back to top button