4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Тонизиращ балсам от алое помага след операция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Специалист твърди, че балсамът от алое не само бързо възстановява мускулната сила, но и предпазва от натрупването на млечна киселина и други метаболити в тъканите. И препоръчва приемът на този вълшебен балсам да се съчетае с повече движение и гимнастика.
Начин на приготвяне:

Срежете долните по-плътни и дебели листа на растението (да е най-малко 3-годишно и повече), увийте ги във фолио и ги сложете в хладилника за 2 дни, за да се активират определени ферменти. След това ги измийте добре и ги нарежете на колелца заедно с кожата.
Поставете ги в стъклен съд и залейте с мед в съотношение 2:1 (2 части алое и 1 част мед).

За още по-голяма точност: на половин чаша алое добавете 2 супени лъжици мед. Разбъркайте хубаво и оставете за 2 дни на прохладно място, но да не е в хладилника. След това добавете около 70 г хубав коняк. И се получава почти пълна чаша готов балсам.

Пак хубаво разбъркайте, филтрирайте и излейте в бурканче от тъмно стъкло. Затворете го добре и го дръжте в хладилника. 
Начин на приемане: 

Проверка по рама

Приемайте по 1 супена лъжица 30 минути преди ядене. Останалата субстанция след филтрирането можете да използвате локално –  например при ухапване от насекоми, при фурункули, охлузвания и т.н. Освен това алое се използва в козметиката за заздравяване на рани, като противомикробно, противовъзпалително средство при слънчеви изгаряния и псориазис.
А също и за профилактика и лечение на акне, фурункули, дерматит и други кожни заболявания. Един полезен съвет: ако всяка вечер преди сън намазвате с пресен сок от алое шията и лицето си, ще съхраните младостта си за дълго време.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ