8.6 C
София
събота, март 25, 2023

ТОП 5 символа за привличане на щастие във вашия дом

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Фън шуй помага за насочване потока на енергия във вашия дом, така че да се движи свободно и органично. Помага ви да привлечете щастие и късмет и да живеете най-добрия си живот. Петте китайски елемента, които трябва да присъстват в дома са дърво, вода, метал, земя и огън. Поставете предмет от дърво или вода в паричния сектор на дома, за да донесете успех. За щастие и късмет заложете на някой от следните символи.
Подкова

Подковата като символ на късмета може да се проследи назад сред традициите до ирландските легенди и приказки. Смята се, че подковата прогонва дявола и че държи злите феи далеч. Какъвто и да е случаят, поставянето на желязна подкова над входната врата е класически начин за защита на дома от злите сили. Така ще задържите щастието и просперитета в дома си.
Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

Фигурка на слон
Както будистките, така и индуистките системи на вярвания почитат слона като благочестиви животни. Слонът символизира майчинство, плодородие, късмет, мъдрост. Фигурка на слон с вдигнат нагоре хобот ще донесе много късмет и радост в дома.

Проверка по рама

Тамян
Тамянът често се използва при релаксиращи и духовни практики, но запалването му в дома има и пречистващи сили, които прогонват негативната енергия от дома. Почти по същия начин, по който изгарянето на градински чай трябва да разсее нечистите духове от къщата, тамянът може да пречисти всички видове негативна енергия. Различните аромати имат различна сила – намерете вашият аромат спрямо предназначението.

4 Фън шуй талисмана, които ще отключат щастие и късмет

Бамбук
Според китайския суеверия бамбукът е неразделна част от щастливия дом. Броят на дръжките на растението дава различни значения. Не се подарява бамбук с четири стръка, защото числото четири в китайската нумерология е свързано със смъртта и нещастието. Изберете щастливо число и сложете бамбук в дома си за повече късмет.

Фигура на прасе

Магазин за Акумулатори

Идеята за прасето, като носещо щастие, може да бъде проследена назад във времето до древните германски племена, обитавали Централна Европа и Южна Скандинавия. Там дивата свиня е била смятана за свещено животно, олицетворяващо сила и плодовитост.
Прасетата се смятат за символи, носещи късмет поради историческа причина, а не религиозна: в Европа през Средновековието човек трябва да е богат, за да притежава и отглежда много прасета. В Германия, за да се изрази радост или победа се казва: „Shwein gehabt!“. Буквално се превежда: „Имам прасе„

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:
Експерти установиха защо комарите хапят точно определен тип хора

Сложете това в ъглите на дома си и в него няма да остане нито една хлебарка

Пералнята ще стане като нова – изсипете това е нея и ще забравите за мухъла

Какво представлява божествената женска енергия и как да се свържем с нея?

Учени: Намалете използването на тези 8 храни, защото са много вредни

Никога не правете това със снимките, за да не ви сполети нещастие

Какво означава името Александър?

15 неща, които трябва да спрете да правите още днес: Първите 10 – задължително!

7 неща, които се усещат при среща със смъртта

Защо опитните домакини не изхвърлят люспите от лук и чесън: 10 причини да ги запазите

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ