24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Топ диета помага при безплодие

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Безплодието е много сериозен проблем в наши дни и фактори като диетата могат да го влошат. Това означава, че правилното хранене може да има положителен ефект върху репродуктивното здраве .

Средиземноморската диета се основава на традиционни ястия, които са характерни за страните от Средиземноморския басейн, като Италия и Гърция. Включва зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, морски дарове, зехтин, ядки и други подобни.

Диетата съдържа минимално количество нишестени храни, почти никакво червено месо. Все повече доказателства сочат, че средиземноморската диета е най -добрата диета в света за тези, които искат да отслабнат, да избегнат инфаркти и инсулти, диабет и ранно оглушаване.

Но това не са единствените ползи от диетата. Тя е богата на растителни храни, които повишават плодовитостта. Тя, също така елиминира преработените храни и позволява на хората да осигуряват основни съставки, стимулиращи добрата  хормонална функция.

Липсата на червено месо или сладкиши в менюто също е от голяма полза за плодовитостта. Особено здравословни храни от средиземноморската диета са стридите, орехите, рибата, зехтинът, доматите и слънчогледовите семки.

Какво може да се премахне от диетата, ако сте изправени пред проблеми с плодовитостта? Избягвайте газираните напитки, сладоледа, захарта, високо гликемичните въглехидрати като бял хляб, картофи, транс-мазнини, преработени меса като колбаси и силно преработени храни.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ