България

Това е ГЕРБ: Сталинка Георгиева избрана с ИЗМАМА за директор на МВФ

Глутницата ГЕРБ няма други лостове за действие, освен измамата, рекета, далаверата, кражбата, изнудването… Сталинка (Кристалина) Георгиева е поредното доказателство – оказа се, че 68-годишната пионка на Бойко Борисов е заела престижната длъжност управляващ директор на Международния валутен фонд с измама, научи Новините Днес.

„Бойко Борисов тръгна надолу преди 5 години след неуспялата авантюра на Кристалина Георгиева да измести с негова подкрепа тогавашната шефка на ЮНЕСКО Ирина Бокова от конкурса за генерален секретар на ООН.

Георгиева успя само в едно – да попречи на Бокова, но в класацията показа по-лош резултат от нея. Като последица трябваше да напусне поста си на еврокомисар от България.

За да спаси вече увредения си авторитет, Кристалина започна да се озърта в онзи момент за друг висок пост, но не забеляза подходящо вакантно място.

Тогава използва връзките си в Световната банка, където работеше като вицепрезидент от 2008 до 2010 г., преди да отиде в Брюксел, и се върна във Вашингтон на учреден специално за нея пост – главен изпълнителен директор (б.р. точно тогава са манипулациите в полза на Саудитска Арабия и Китай, заради които в момента цял свят иска оставката й).

Проверка по рама

Длъжността имаше неясни функции, но оправдаваше предназначението си – да спаси престижа ѝ. Освен това ѝ послужи за трамплин към следващия ѝ пост – председател на Международния валутен фонд, който по принцип не можеше да заеме, защото през 2019 г. вече бе надхвърлила пределната допустима по регламент възраст от 65 години.

Но тя бе единствена кандидатка, която се съревноваваше само със себе си.

Освен това френският президент Еманюел Макрон бързаше да изтегли своята сънародничка Кристин Лагард, за да я прати от МВФ начело на Европейската централна банка, и неговият натиск помогна на Кристалина да се възползва от компромис по изключение”, пише авторитетният вестник Сега.

Материалът Това е ГЕРБ: Сталинка Георгиева избрана с ИЗМАМА за директор на МВФ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort