2.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

Това са 6-те заболявания, които най-трудно се диагностицират

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Лаймска болест
Най -честият симптом, който показва развитието на лаймска болест, е специфичен обрив, който се появява малко след ухапване от заразен кърлеж. Но в някои случаи обривът не се образува и единствените симптоми, които алармират за заболяване, са болки в тялото, треска и умора. ю

Често лекарите ги бъркат за проява на грип и предписват подходящо лечение. В тази ситуация има голяма вероятност за преминаване на лаймска болест в хронична форма, което е почти невъзможно да се излекува.
Хипотиреоидизъм

Болести, при които щитовидната жлеза е нефункционална и не може да произвежда достатъчно хормони, също могат да бъдат трудни за улавяне. Честите симптоми – запек, суха кожа, наддаване на тегло и изтъняване на косата – са твърде неясни, за да се наложи поставяне на диагноза.
Освен това при някои форми на това заболяване дори изследването на хормони не помага: има случаи, когато хипотиреоидизъм се развива на фона на напълно нормални показатели на хормоните на щитовидната жлеза.

Проверка по рама

Хемохроматоза
Това е генетично заболяване, при което тялото произвежда твърде много желязо. Най -често първите симптоми се появяват след 50 -годишна възраст, но обикновено болестта е безсимптомна.

Междувременно, без контрол, хемохроматозата може да доведе до развитие на сърдечна недостатъчност, чернодробна недостатъчност и диабет. Ето защо, ако вашето семейство е имало случаи на това състояние, важно е редовно да проверявате нивата на желязо в кръвта.

Хламидия
Това заболяване, предавано по полов път, е най -често безсимптомно както при мъжете, така и при жените. Ето защо е важно да се тествате за полово предавани инфекции поне веднъж годишно.

Хепатит С

Магазин за Акумулатори

Хепатит С може спокойно да унищожи здравето ни в продължение на много години и да стане хроничен, когато чернодробните проблеми станат забележими. Особено застрашени са хората, родени между 1945 и 1965 г., поради особеностите на тогавашното здравеопазване. Ето защо е важно редовно да дарявате маркери за хепатит и да проверявате състоянието на коремните органи.
Сънна апнея

Опасно заболяване, при което пациентите по време на сън спират да дишат за 10-15 секунди. Най -яркият симптом – хъркането – често не е подозрителен и не се превръща в причина за посещение на лекар. Междувременно сънната апнея може значително да увеличи риска от сърдечни заболявания.

  и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ