25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Това са най-добрите храни за повишаване на хемоглобина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Нисък хемоглобин – много хора се сблъскват с този често срещан проблем, който е причинен от небалансирана диета. В повечето случаи за разрешаването му е достатъчно да се въведат промени в диетата.

Храните, които повишават хемоглобина

Карантии и черен дроб – те трябва да присъстват в менюто ви няколко пъти седмично. Карантиите съдържат достатъчно количество желязо и витамини, което спомага за подобряване на състоянието на организма. Също така, черният дроб е изключително полезен за спортисти и хора, които имат нужда от изграждане на мускулна маса.
Яйца – само едно варено яйце седмично ще окаже положителен ефект върху нивата на хемоглобина. Този продукт има положителен ефект върху здравето като цяло. Можете да използвате пъдпъдъчи яйца вместо пилешки, но броят им ще трябва да се увеличи.

Лекар: Това са най-добрите храни за червата след прием на антибиотици
Цвекло – хората, които искат да са сигурни, че получават достатъчно желязо, трябва да ядат цвекло няколко пъти седмично. Този зеленчук също оказва положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Спанак – струва си да се помни, че пресният спанак, който се сервира с растително масло и лимонов сок, има максимална полза.
Но топлинната обработка има разрушителен ефект върху витамините и минералите, които влизат в състава му. За деня е достатъчно да се консумират сто грама от този листен зеленчук, за да се повишат нивата на хемоглобина.

Проверка по рама

4 храни и 1 билка, които ще изчистят червата ви от всичко излишно само за седмица
Някои видове ядки – най-ценните източници на желязо са кашуто и шамфъстъкът. Можете да обърнете внимание и на орехите. Предимството на ядките е, че хранителните вещества в състава им се усвояват бързо. В рамките на една седмица е достатъчно да се консумират 200 грама ядки, за да се нормализират нивата на хемоглобина, според изданието The Health Site.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ