2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Това са най-вредните продукти за организма

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Гастроентерологът Диляра Лебедева е съставила списък с продукти, които са доста популярни, но в същото време са особено вредни за организма.
Един от най-коварните в списъка е захарта. Захарта като стимулант задейства редица процеси в тялото, като го износва, а след това провокира и мастни натрупвания в проблемните зони, както и в областта на вътрешните органи. Колкото повече захар консумирате, толкова по-голям е разрушителният ефект.

Препоръчително е да се „намерят сили да се откажат сега, преди да е станало твърде късно“, предупреди за пореден път специалистът. Ограничаването на захарта е най-добрият начин да подкрепите имунитета си през студения сезон, отбеляза лекарят.
„Захарта провокира „захарна люлка“, а това изчерпва кортизола, който е отговорен за имунния отговор. Освен това захарта провокира системно възпаление, към което имунната система се „разсейва“, обясни гастроентерологът.

Също така е необходимо да запомните опасностите от различни бързи храни (бургери, газирани напитки, чипс). Те съдържат хранителни добавки, оцветители и подобрители на вкуса, които доставят много ненужни неща на тялото. 
„Важно е да поддържаме стомашно-чревния тракт здрав. Защото именно в стомашно-чревния тракт живее имунитетът – повече от 60% от имунните клетки живеят там. Здравата микрофлора помага в борбата с инфекцията чрез повишаване на локалния имунитет (IgA на лигавиците ) и повишаване на ендогенния интерферон гама“, заключи специалистът./Zdrave.to

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ