2.8 C
София
вторник, януари 31, 2023

Трафиканти „2 в 1“: В линейката с мигранти са открити и наркотици

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В линейката с нелегални чужденци в Бургаско са открити и наркотици. С нея са превозвани 14 души от сирийски, тунизийски и либийски произход, разкриха днес полицията и прокуратурата.
Мигрантите са били преоблечени като медици и пациенти. Специализираната кола е тръгнала от пункт Малко Търново, през село Звездец и е спряна в района на село Драка. Възможен е обаче и още един маршрут – през Евренозово, Варовник отново до Драка.

„Невъзможността да се премине през контролно-пропускателните пунктове е дала идея да се използва специализиран превоз с надеждата да не бъде проверен“, съобщи комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР Бургас.
Мобилен патрул на жандармерията обаче решава да провери и мнимите „медици“.

„Достатъчен е фактът, че същите са били с медицински дрехи, с маски, обосноваващи изводът на проверяващите, че са медицински лица, реално превозващи пациенти“, каза прокурорът Мария Маркова.
„Автомобилът е закупен малко преди месец от фирма, която е регистрирана в търговския регистър в края на месец ноември тази години, фирмата няма предмет на дейност и не се занимава с медицински услуги, закупен е от автокъща от град София и целта е да се използва точно за този вид престъпна дейност“, допълни комисар Калоян Калоянов.

Проверка по рама

Шофьорът трафикант е от София, без криминално досие. Грозят го от 1 до 6 години затвор.
Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ