7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Тръмп нарича президентските избори в САЩ през 2024 г. „последна битка“ за Америка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Облечен в тъмен костюм, бяла риза и характерна червена вратовръзка, бившият президент се нахвърли срещу демократите и колегите си републиканци, за радост на пламенните фенове в тълпата, скандираща „Тръмп!“ и „САЩ!“. Проучванията на общественото мнение показват, че влиянието на Тръмп в страната намалява след щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. и разочароващите междинни резултати на изборите за Конгрес през ноември. Но той продължава да царува върховно в Съединените щати, щати пазач.
На фона на виковете на хората, носещи шапки с надпис „Направете Америка отново велика“, Тръмп се върна към авторитарния език, който характеризираше политическия възход на бившия президент преди седем години, докато гледаше крайнодесния бивш бразилски президент Жаир Болсонаро да присъства на конференцията.

„През 2016 г. казах „Аз съм вашият глас“, каза Тръмп, докато говореше малко повече от 100 минути от яркосиня и червена сцена в огромна бална зала на заключителната реч на събитие на CPAC в Мериленд. „Днес аз добавете: Аз съм вашият воин. Аз съм вашата справедливост, а за онези, които са били обидени и предадени: аз съм вашето възмездие.“
Тръмп е изправен пред поредица от криминални разследвания, но миналия ноември той обяви нов опит да се кандидатира за президент в имението си Мар-а-Лаго във Флорида. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, смятан за най-голямата заплаха за Тръмп, се оттегли от CPAC и вместо това се среща със своите поддръжници в Калифорния.

Настроението на CPAC, проведено в Националния конгресен център на пристанището в Мериленд, беше хладно през по-голямата част от седмицата, но в събота вечерта 45-ият президент привлече най-голямата и най-шумна тълпа на събитието.
„С вас на моя страна ще унищожим дълбоката държава. Ще изгоним войнолюбивите. Ще изгоним глобалистите. Ще изгоним комунистите. Ще изхвърлим политическата класа, която мрази страната ни. Ще победим демократите. Ще победим фалшивите медии“, каза Тръмп в своя емоционален стил. „Ще изгоним Джо Байдън от Белия дом. И ще освободим Америка от тези негодници и негодници веднъж завинаги.“

Проверка по рама

В речта си Тръмп избягваше да споменава ДеСантис, но многократно обръщаше внимание на Байдън. „Това е най-опасният момент в историята на страната ни и Джо Байдън ни води към забрава“, каза той.
„Нямаме избор“, подчерта бившият президент, в пълен контраст с призивите на Байдън за единство, като предупреди, че „това е последната битка за Америка“. Той заключи: „Ако не направим това, страната ни ще бъде загубена завинаги“.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ