22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Три лесни начина да намалите риска от сърдечни заболявания

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Понякога сърдечните заболявания могат да бъдат наследени. Някои особености на начина на живот на човека обаче също влияят върху риска от тяхното развитие. За това разказа д-р Хана Дъглас.
Според д-р Хана Дъглас, консултант кардиолог в болница Лондон Бридж, има няколко неща, които можете да направите, за да намалите шансовете си да получите сърдечно заболяване.

Здравословна диета .
Това включва ограничаване на приема на наситени мазнини, храни с високо съдържание на добавени захари и натрий и включване на пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни в диетата. Всички тези храни понижават холестерола и кръвното налягане. Що се отнася до наситените мазнини, те се намират в маслото, сиренето, сладкишите, колбасите, бекона и шоколада.

Редовен спорт .
Половин час аеробни упражнения на ден са полезни за сърцето и кръвоносните съдове. Един от най-ефективните начини за постигане на това е разходката на чист въздух. Освен това редовната физическа активност ще намали риска от инфаркт. Сред аеробните упражнения се отличават също плуването, танците и ходенето.

Проверка по рама

Овладяване на стреса .
Твърде много стрес може да причини инфаркт. А пушенето и преяждането като начини за справяне със стреса, напротив, могат да провокират развитието на сърдечни заболявания. Някои ефективни начини за облекчаване на стреса включват слушане на музика, редовни упражнения и медитация.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ