3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Трима пребиха дядо за 170 метра кабел в Триводици

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Двама рецидивисти и техен приятел нападнаха 74-годишен мъж и го пребиха, за да задигнат 170 метра меден кабел.
Зверството било извършено в пловдивското село Триводици. Бабаитите били бързо задържани. Окръжна прокуратура в Пловдив им повдигна обвинения, а съдът ги остави днес в ареста.

Тримата бандити нахлули в двора на пенсионера посред нощ. Кучетата на стопанина се разлаяли и го събудили. Казал на неканените гости да си тръгват, но те му поискали пари. Като разбрали, че жертвата им няма и стотинка, се нахвърлили безмилостно върху него с дървени колове и юмруци. Дядото се развикал за помощ. Бандитите грабнали от двора 170 метра меден кабел и избягали. Възрастният мъж е с много наранявания по цялото тяло, показва съдебно медицинската експертиза.
Двама от тримата бандити са осъждани. Николай Михайлов – 3 пъти е получавал присъда, а Данко Спасов – 2 пъти. Третият задържан Митко Демирев няма съдебно минало. Смята се, че той е набелязал и посочил дома на пенсионера за обир. Всичките са безработни, като двама от тях са с начално образование.

16-годишен младеж и рецидивист бяха задържани за друг грабеж на възрастен мъж. Двамата опряли нож в гърлото на пенсионер в айтоското село Тополица и му задигнали спестяванията от 8100 лева.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ