7.1 C
София
събота, март 2, 2024

Трябва да го знаете: Това е природният антибиотик срещу грип

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Сезонът на грипа и настинките е в разгара си. Навсякъде около нас има кашлящи и подсмърчащи хора. А ако имате лошия късмет да сте един от тях, то тогава ще търсите всякакъв вариант, за да облекчите симптомите си.

В повечето случаи, когато нещата тръгнат на зле, отиваме на лекар.

Лошото е, че доста често лечението, което ни се изписва, е свързано с антибиотици. А както добре знаем, приемът им не е толкова безобиден. Освен че има странични ефекти, може да доведе до резистентност.

Ето защо е добре да се знае и каква е природната алтернатива на хаповете. Мнозина специалисти посочват кой е природният антибиотик срещу грип.

Става въпрос за джинджифила.

Една супена лъжица настърган джинджифил на ден успешно ни предпазва от сезонния грип. За да се подготвим за среща с вирусите, е добре да приемаме от ароматния корен рано сутрин. Той може да ни предпази, защото в него се съдържа веществото алицин, което действа като природен антибиотик. Пикантният и леко лютив вкус идва именно от това вещество.

Проверка по рама

Джинджифилът има още антибактериални и антивирусни свойства. Подправката може да се приема под формата на чай или леко задушена. В нея има и много сяра, която всъщност е активизатор за производството на глутатион – най-мощния антиоксидант в черния дроб.

В джинджифила има богато съдържание на фибри – растителни влакнини, които намаляват гликемичния индекс на храната. Това означава, че коренът помага за регулиране на кръвната захар и инсулина. Той е съкровищница на всякакви витамини и минерали, при това водноразтворими.

Богат е на витамин С, който е имуностимулатор, а в лютивата на вкус подправка има още калций и магнезий. Те активизират производството на имунните тела, чрез които, когато сме поразени от вирус, организмът се опитва сам да се справи със заболяването.

Джинджифилът има и антиканцерогенен ефект. За подсилване на имунитета може да приемате ехинацея.

Друг мощен имуностимулатор през зимата е чесънът. Ако приемате една скилитка от него всеки ден в продължение на 3 месеца, ще активизирате имунната си система. Чесънът намалява риска от вирусни заболявания с около 30%. В източната медицина чесънът и джинджифилът се приемат заедно. Те се използват като подправки към много ястия./  и във Фейсбук

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ