7.9 C
София
събота, април 1, 2023

Трябва ви само шепа ориз и орхидеята ви ще цъфти като луда

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Днес ще ви дадем няколко ценни съвета за това как да подхранвате орхидеите си преди и по време на цъфтежа, така че те да произведат най-големите, най-едрите цветове и да ви радват. Тайната се крие в най-простия ориз.
Най-лесните и необичайни начин да пресадим орхидеите бързо и ефективно

Оризовата вода за орхидеи е обикновена вода, изцедена след накисване на ориз. Тази вода съдържа много витамини и хранителни вещества, от които растенията се нуждаят (особено по време на цъфтежа и растежа). Изплакнатата оризова вода съдържа много от същите вещества, които се съдържат в закупените торове.
Тя съдържа витамини от група В (особено В1 и В2), NPK (азот, фосфор и калий), нишесте, мазнини, въглехидрати и сложни хранителни вещества, които растенията превръщат в енергия, сила и устойчивост на вредители.

Тази вода може безопасно да се съхранява в хладилник и да се използва при нужда. Използвайте я за поливане на орхидеи и други растения на всеки 15 до 20 дни. Никога обаче не поливайте със студена вода. Водата трябва да е със стайна температура.
Приготвя се лесно:

Проверка по рама

Как се прави размножаване на орхидеи от корен?

Когато орхидеята загуби листата си и стъблата изсъхнат, мнозина несъзнателно се отървават от цветето. Не бързайте обаче. Ако корените н…
Просто накиснете 50 г ориз в 500 мл вода, накиснете за 24 часа и след това прецедете.

Приложение и дозировка

Сместа може да се полива в субстрата само веднъж месечно (най-много два пъти) по време на вегетацията. Внимавайте обаче да не прекалите с торенето. Прекомерното торене се познава по белия цвят на почвата и по покафеняването или изсъхването на листата.
Как да подхранваме орхидеите

Подхранвайте по време на вегетацията, когато цветовете пускат нови листа и издънки.

Магазин за Акумулатори
Най-лесните и необичайни начин да пресадим орхидеите бързо и ефективно

Който обича орхидеи, все се е сблъсквал с предизвикателството на отглеждането и запазването им живи. Доста отговорно занимание е и прес…
Поливайте на всеки няколко седмици, но внимателно и пестеливо. Продължете да подхранвате по този начин, когато видите, че продължават да се появяват нови листа и издънки. Когато растежът спре, спрете подхранването. Продължете да подхранвате с оризова вода по време на цъфтежа.

Изсъхналата орхидея Ви моли за това – ето как да и помогнете

Важно: Това не се отнася за цъфтящи растения, които току-що сте върнали от магазина. Оставете ги на мира и започнете да ги подхранвате отново едва след 3-4 месеца.
Не подхранвайте повече от веднъж месечно през есента и зимата или през горещите летни месеци, защото орхидеите растат по-бавно.

Не подхранвайте болни или много слаби растения, както и пресадени растения.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ