България

Тулупите на Бойко: Каракачанов узакони морския сарай на Ахмед Доган

Известно е, че патриотизмът е благородно чувство, но не може да е професия. У нас в годините на прехода професията патриот се утвърди като твърде добре платена. Нейн най-крупен представител е Красимир Каракачанов – бивш агент на Държавна сигурност, който изгради политическата си кариера в непрекъснато хулене на ДПС, основано от друг агент на държавна сигурност – Ахмед Доган, прочут преди 10 ноември с псевдонима си Сава, научи Новините Днес.

Искрен ли е обаче лидерът на ВМРО в постоянните нападки, че ДПС е антибългарско политическо формирование, което работи против интересите на нашата родина или това е само един евтин театър, прах в очите на наивните гласоподаватели, трамплин за да прескочи заветната 4-процентна изборна бариера?

Изненадващият отговор дойде от 46-ото Народно събрание. То не можа да свърши почти никаква важна работа и поне успя да свали маските, зад които се прикриваха някои политици като “воеводата” Краси. Бившият военен министър Каракачанов е един от тримата министри, с чиито подписи е издадено разрешението за пристанището до летния Сарай на Ахмед Доган. Това стана ясно от изслушването на чиновници от държавната администрация в комисията “Росенец”, както и от постъпилите документи в нея.

Депутатите разследват дали пристройките палата на лидера на ДПС са законни. Те твърдят, че от всички 11 сграда и съоръжения само 4 имат разрешение за ползване. Един от незаконните обекти е и пристанището пред Сарая. Кеят е построен между януари и април 2019 година и навлиза с 22 метра навътре в морето. Документи за строителството му няма никакви, разрешение за ползване обаче има. Те са подписани от министъра на транспорта Росен Желязков, от министъра на регионалното развитие Николай Нанков и от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Воеводата” подписва през октомври 2019-та, когато вече цялото население знаеше, че Сараят в парка “Росенец”, е лятна резиденция на почетния председател Доган, основен враг на патриотите. Въпреки това Министърът с лекота слага парафа си за ползването на незаконния кей. Нали са бивши колеги – двамата навремето са се подписвали на една ведомост в едно и също ведомство.

Проверка по рама

В тази ситуация не бива да се забравя нещо много важно, а именно, че Министерството на отбраната има експертно отношение към пристанището на Сарая, защото то попада в маршрута на ключова Военна зона и е обект от стратегическо значение. Близо е до военна база “Атия”, покрай него минават български военни кораби, както и чуждестранни под командването на НАТО . Това обаче изобщо не притеснява “патриота” военен министър.

Въпреки разрешението, което Красимир Каракачанов тайно от обществеността дава на политическия си опонент, той и подчинените му воеводи от ВМРО не спират публично да нападат колегите си от ДПС както в народното събрание, така и в медиите. Защо ли? Ами защото патриотичния театър и много, много доходно занятие. Имайте го предвид следващия път, когато решите да гласувате за някой подобен “Патриот”.

Автор: Сергей Трайков

Източник: вестник “Минаха години”

Материалът Тулупите на Бойко: Каракачанов узакони морския сарай на Ахмед Доган е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort