13.8 C
София
вторник, октомври 3, 2023

Турчин сгащен с 12 кила марихуана на „Капитан Андреево“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Турски гражданин е задържан и обвинен за трафик на 11,46 кг. марихуана на стойност 45 840 лева през Граничните контролно-пропускателни пунктове „Калотина“ и „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата и от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.
Д. О. (51 г.) е подведен под отговорност след оперативно-издирвателни мероприятия.

Наркотикът бил открит изоставен в чанта в контейнер за смет на трасе „Входящи товарни автомобили“ зад гараж за извършване на щателна митническа проверка на „Капитан Андреево“ на 28 май т. г. Сухата зелена листна маса в багажа реагирала при теста на марихуана.
Установено е било, че на 26 май трафикантът е преминал първо от Сърбия у нас през ГКПП „Калотина“ с пратката дрога, което квалифицира деянието като „продължавано престъпление“, поясниха от прокуратурата.

Обвиняемият Д.О. е задържан първоначално за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Вчера по искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е взел спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ