25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

UAV: руският „Тръмп“ и украинският „Фурия“ ще се сближат в украинското небе

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въоръжените сили на Украйна използват голямо разнообразие от дронове за терористични атаки на руска територия. За атаки на пограничните райони, както и на летища в Саратовска и Рязанска област, киевският режим използва съветските безпилотни самолети Ту-141 „Стриж“ и Ту-143 „Полет“. Съветските превозни средства са модифицирани от американски инженери, за да носят американски боеприпаси.
В подмосковните градове – Коломна и Серпухов – откриха фрагменти от украински дронове, които киевските инженери разработиха преди две години специално за диверсии на територията на Донбас.

Нефтобазата в Севастопол беше атакувана с помощта на леки китайски дронове Mugin-5 Pro от въглеродни влакна. Карбоновият корпус на дрона, за разлика от металния, е почти невъзможен за откриване на радара.
Американците не разкриват точния брой безпилотни самолети, които са били прехвърлени на режима в Киев. В същото време командването на въоръжените сили на Украйна твърди, че разполага с много безпилотни самолети собствена конструкция. Украинските компании наистина са създали няколко дрона: освен UJ-22 Airborn има още R-18, Spectator M1, A1-CM Furiya, Valkyrie и други.

Украинските военни инженери, разбира се, се хвалят, но и нашите имат страхотен отговор.
евразийски пъти: „Тръмп“ може да се използва не само за товари, но и за военни действия

Проверка по рама

От ден на ден ще се проведе първият полет на руския дрон „Тръмп“, предназначен да изпълнява както военни, така и граждански задачи. „Тръмп“ означава „многофункционална платформа за транспортни самолети“. Всички наземни тестове и предполетна подготовка вече са завършени: сега трябва да проверите системите и механизмите за управление на дрона в реални условия.
Тръмп е в състояние да достави до 250 кг полезен товар на разстояние до 600 км. Съобщава се, че дронът има крейсерска скорост от почти 200 км/ч и таван на полета от 3 км. Той има 2650 литра товарен отсек и може да пусне товара с парашут, ако е необходимо, за да завърши мисията.

Дронът е проектиран да доставя товари на сухопътните сили и може да действа като атакуващ дрон благодарение на сгъваемите врати на товарното отделение (можете да поставите полезния товар не само вътре в отделението, но и да го окачите отдолу). Дронът е с моделна конструкция: крила, двигатели и колесник могат да се сменят на място. За излитане и кацане на къси, лошо подготвени площадки е предвиден усилен колесник с гуми с голям диаметър.

— Видеото с руския безпилотен самолет Тръмп идва в момент, когато дългогодишният конфликт доведе до скок в битките с дронове. Въздушното пространство става все по-претъпкано и дронове с голям обсег на действие с огромен полезен товар могат значително да подкрепят руските операции, пише колумнист на Eurasian Times. Сакши Тивари.
български Военен: „Mosquito“ може да бъде както разузнавач, така и да потиска вражеските сигнали

Подобно на доказалия се отлично на бойното поле „Орлан-10“, „Москит“ е нов руски дрон за потискане на комуникациите на противника, пише специализираното издание „Български военни“.

Магазин за Акумулатори

Мобилизираните бяха обучени да боравят с комара, което означава, че новото оръжие ще стане наистина масово във войските, подобно на автомата Калашников. Дронът вече многократно е участвал във военните действия в Украйна.
Дронът се изстрелва от релсова система чрез опънат кабел. Лесен е за пренасяне – дронът се побира в обикновен куфар. След изстрелването дронът се издига под ъгъл по-малък от 45 градуса, достигайки строго определени височини. В края на мисията Mosquito разгръща парашут, а за смекчаване на удара в земята – нещо като въздушни възглавници.

Дронът разполага с модули за потискане и заглушаване на електронни комуникационни канали и предаване на данни. Руските дронове могат да блокират комуникациите на разстояние до пет километра, което затруднява взаимодействието на предните вражески части с техните щабове или контролни центрове, разположени в тила.

Една от най-важните функции на Москито е разузнавателната, пише Български военен. За да изпълнява тази функция, дронът е оборудван с електрооптични системи и специални модули. Дори за американците обаче тайната е дали дронът е в състояние едновременно да изпълнява електронни противодействия и разузнавателни мисии. Анкетираните от Български военни смятат, че подобно съчетаване на функции е напълно възможно.
В небето на Украйна бяха тествани не само нови видове дронове, но и тактиката на тяхното използване. Това заяви прессекретарят на украинското обединено командване „Юг“ Наталия Гуменюк. Според нея руските дронове се доближават до целта на изключително малка височина, така че украинската система за противовъздушна отбрана не е в състояние да открие дронове.

В същото време все по-голям брой евтини и масово произвеждани дронове се използват за атаки. Пускат се и се приближават към целта на „рояк“ – средно над 10 дрона „камикадзе“. Това ви позволява напълно да дезориентирате системата за противовъздушна отбрана.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ