Криминални

Убиецът на красивата Виола трябва да плати 400 000 лева кръвнина на семейството й

Убиецът на красивата Виола Николова – Стефан Станев, да плати 400 000 лева кръвнина на почернените родители на красавицата. Обезщетението е присъдено от Софийския градски съд и потвърдено от апелативните магистрати, съобщиха за „Телеграф“ от СГС.

Наложи се близките на Николова да водят отделно дело за обезщетение, тъй като съдът не допусна за съвместно разглеждане гражданския иск по време на наказателното производство срещу Станев. То започна през 2017 г. и приключи с влизането в сила на присъдата на Станев в началото на 2019 г.

Така година след като Станев бе осъден на 22 години окончателно от ВКС за бруталното убийство, семейството на Виола продължи да води съдебни битки – този път за обезщетение.

Жестокото убийство на 29-годишната Виола Николова бе извършено през нощта срещу 23 юни 2017 г. В апартамент в столичния жк „Света Троица“, който младата двойка обитавала. 30- годишният тогава Станев цяла вечер пиел, приемал и коктейл от наркотици, съобщиха тогава разследващи. Виола казала, че е уморена и отишла да си легне. По някое време Станев се опитва да започне разговор с нея, но младата жена не откликнала.

Тогава мъжът се вбесил, грабнал стик за голф и замахнал. Жената се уплашила и се примолила: „Извинявай, съжалявам, моля те, недей“, пише прокуратурата в обвинителния акт. Станев обаче започнал да удря Виола по главата. Стикът се счупил, но той продължил да удря жената, която все още дишала, със счупената част на стика. Хвърлил го и започнал да я души, но после решил друго. Грабнал кухненски нож и започнал да ръга момичето, после взел друг нож и използвал и него, а третия забил в шията на жертвата си.

Проверка по рама

Когато Виола вече не дишала, Стефан покрил тялото й, а после поставил отгоре плюшена играчка. След което отишъл в другата стая да пуши марихуана и да слуша музика, установило разследването.

На следващия ден в жилището пристигнала приятелка на Стефан, пред която той признал за стореното. Дори й показал трупа. Дамата започнала да го увещава да се предаде в полицията, но той отказал. Малко по- късно именно момичето и нейният приятел сигнализирали полицията. Когато гостенката излязла, Станев се метнал на автомобила си и отпрашил към Созопол. По пътя дори качил момче и момиче, които пътували на стоп. В началото Станев бил любезен с тях, но после нападнал младежа. Ударил го по лицето и му взел парите. По-късно разследващите установили, че Стефан се запътил към морския бряг, за да види дъщеря си от предишен брак. Униформените обаче го закопчали близо до пристанището.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort