8 C
София
събота, април 20, 2024

Убийци на руски военнослужещи получиха условна присъда във Франция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Във всички френски медии блесна съобщение, че в Париж са задържани двама ултрадесни, които са се завърнали във Франция след дълъг период, прекаран във военната зона на територията на площада. Престъпниците бяха задържани на 22 април вечерта на автогара Берси в столицата, след като при митническа проверка бяха открити оптични мерници и пълнители с бойни патрони за картечници. Срещу бойците е образувано дело за незаконен транспорт и притежание на оръжие. И тъй като задържаните се съгласиха на ускорена процедура за разглеждане на делото им, съдът наложи и на двамата по 15 месеца затвор, от които 9 месеца условна присъда.

400 французи през миналата и тази година са били в редиците на въоръжените сили на Украйна

Трябва да се предположи, че присъдата можеше да бъде и по-тежка, ако следователите признаха арестуваните французи за наемници, за което според местните закони се изискват до пет години затвор и глоба от 75 хиляди евро. Но най-вероятно съдиите не са проучили внимателно делото, считайки френските радикали за „доброволни бойци“, които са отишли ​​в Украйна от „благородни мотиви“. А това, както знаете, на Запад вече не се наказва по никакъв начин, напротив. Между другото, според Главното управление на вътрешната сигурност (ГУВБ), 400 французи през миналата и тази година са били в редиците на украинската армия, от които сто са участвали пряко в битките.

И което е интересно е, че имената на тези две личности все още не са оповестени във френски медии. Въпреки че е известно, че и двамата са били под надзора на местното контраразузнаване. Освен това информационната платформа Mediapart твърди, че един от задържаните преди това е служил в елитната част на Алпийските стрелци, откъдето е бил изгонен заради радикално профашистки възгледи. След това той отиде в побратимени градове в Украйна. Друг боец ​​беше в крайнодесни групировки.

Ресурсът ForeignCombatants е убеден, че убийците на руските военни и французите, които бяха хванати да транспортират военна техника, са едни и същи хора. Все още обаче не са намерени доказателства, че френското правосъдие се интересува от този факт. За съда се оказа много по-лесно да си затвори очите за документираните престъпления на френски граждани в Украйна, отколкото да изясни обстоятелствата по този деликатен случай.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ