5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

Учени: Хората с този цвят на очите пият най-много алкохол

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият алкохолна или наркотична зависимост. Според данни, публикувани от изследователския портал ResearchGate, светлооките хора от двата пола пият много повече алкохол. Според учените хората със сини или зелени очи са по-малко чувствителни към въздействието на алкохола, така че се нуждаят от по-големи количества от него, за да се напият.
6 ранни симптома, които издават, че вашият черен дроб е увреден от алкохола

Същото проучване установи, че хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият рак. Експертите твърдят, че колкото повече блестят очите ви, толкова по-чувствителни сте към въздействието на вредното ултравиолетово лъчение.
Друга удивителна черта на хората с кафяви очи е, че мислят няколко пъти по-бързо, установяват изследователи от университета в Единбург във Великобритания. При мащабен експеримент се оказа, че учениците с тъмни очи се справят по-добре с тестове и изпълняват задачи, изискващи бързо търсене на правилните отговори. В същото време светлооките са най-добрите стратези – тяхното мислене отчита по-добре възможните последствия от моментни решения в бъдещето.

Според същото проучване светлооките жени са по-малко склонни да бъдат тревожни и депресирани – след като имат деца, те са по-малко склонни да се тревожат и нервничат и имат по-малко пристъпи на паника и негативни мисли.
Учени: Хората, които пият алкохол, задължително трябва да ядат този плод

Проверка по рама

Жените с кафяви очи имат по-ниска толерантност към болка от жените със сини, пъстри или зелени очи. Поради тази причина те страдат повече по време на раждане. 
Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

 

 
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ