13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Учени разкриха по колко бира на ден не вреди на здравето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Консумацията на повече от 200 мл бира на ден нарушава скоростта на реакцията на човек.
Проучване на британски учени показва, че пиенето на повече от 10 грама алкохол през деня значително намалява когнитивни функции, включително реакциите на човек. В същото време наблюденията показват, че отрицателният ефект на алкохола върху човешкото здраве се увеличава с напредване на възрастта.

Учени: Хората, които пият бира в това количество, живеят до 90 години
Според британското министерство на здравеопазването максимално допустимата доза алкохол, която не вреди на здравето, на 16 гр на ден, което е около 400 мл бира или две стандартни чаши вино. Но изследователите са на мнение, че тази граница трябва да бъде намалена до 10 грама на ден.

Учени от Оксфордския университет са проследили 13 342 души на възраст от 40 до 72 години в продължение на 4 години. Те са обърнали специално внимание на количеството консумиран алкохол.
Участниците в наблюдението също така са преминали през различни видове анкети и разговори, даващи информация за когнитивните им умения. Изследователите стигат до извода, че алкохолът нанася много повече вреда на човешкото здраве, отколкото се е считало досега.

Проверка по рама

Учени: Хората, които пият всеки ден бира, най-често се разболяват от това
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ