24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Учени твърдят: Заради тази напитка остарявате бързо

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Много дами инвестират много пари в скъпи кремове за грижа за лицето и процедури в салоните за красота, забравяйки, че храната, която консумираме, е от решаващо значение за младежкия ни вид.

Тук се прави и съществената грешка, особено що се отнася до консумацията на напитки.

Именно след многобройни изследвания учените стигат до изводи, които сочат, че определени напитки са една от причините за по-бързото стареене.

Става въпрос за газираните сладки сокове.

 Тези, които редовно ги пият, имат много по-висок риск от наднормено телесно тегло, както и от сърдечни заболявания, диабет и други подобни.

„Редовната консумация на подсладени със захар газирани напитки може в крайна сметка да ви изложи на риск от различни заболявания като затлъстяване, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и др.

Проверка по рама

И тъй като рискът от тези заболявания автоматично се увеличава с възрастта, твърде много захар със сигурност не помага“, казва д-р Ейми Гудсън.

Освен това, според проучване от 2021 г., консумацията на сладки газирани напитки е свързана с промени в чревните бактерии и чревната микрофлора, възпаление и оксидативен стрес, които са свързани с преждевременно стареене.

Препоръката на всички лекари е да се намали до минимум приема на този вид течност и да се замени с по-здравословни напитки./Zdrave.to

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ