Здраве

Учител го грози 4 години затвор за в@ксинация на тийнейджър без съгласието на родителите

Преведено от Great Game India от Новините Днес

Учител по природни науки може да влезе в затвора за ваксинация на тийнейджър без нейно съгласие. Ако тя бъде призната за виновна за ваксиниране на непълнолетно лице и срещу нея бъдат повдигнати свързани обвинения, има много реален шанс учителят да получи присъда от затвор.

Учителка по природни науки в държавно училище в Ню Йорк беше обвинена, след като беше заподозряна, че е ваксинирала 17-годишен ученик без разрешение на родителите.

54-годишната Лора Паркър Русо се опита да постави на млад мъж инжекция с нещо, което изглеждаше като ваксина срещу COVID-19 в дома си в Сий Клиф, квартал на Лонг Айлънд, според полицията на окръг Насау.

Според изявлението младежът уведомил майка си, след като се прибрал вкъщи и майката се обадила в полицията.

Проверка по рама

Според властите Русо е бил задържан в навечерието на Нова година, а учителят в гимназията Херикс в Ню Хайд Парк не е бил квалифициран да прилага ваксинации.

Полицейското управление на Насау в Ню Йорк заяви: „Майката не е дала разрешение или разрешение на сина й да бъде инжектирана ваксина срещу COVID и се обади в полицията“. Отделът също така установи, че Русо „не е медицински специалист, нито е упълномощена да прилага ваксини“, след провеждане на задълбочен преглед.

По-късно Русо беше отстранен от класната стая и преместен, според началника на държавните училища Херикс Фино М. Челано.

„Въпросното лице е районен служител, който е бил отстранен от класната стая и преназначен в очакване на резултата от разследването“, каза Челано пред The ​​Washington Post.

„Тъй като това е кадров въпрос, от областта нямат повече коментари“, добави той.

Според полицията Русо е обвинен в неразрешено упражняване на професия съгласно Закона за образованието на щата Ню Йорк. Учителят по биология има наказателен съд, насрочен за 21 януари и, ако бъде признат за виновен, може да получи присъда от четири години затвор.

Магазин за Акумулатори

Съобщава се, че младият мъж е искал да бъде ваксиниран срещу COVID-19, болест, предавана от вирус. В Ню Йорк се изисква родителско разрешение за ваксини срещу COVID-19.

Как Русо е получил това, което изглеждаше като ваксина срещу COVID-19, все още не е известно, според полицията. От ведомството също така заявиха, че не е известно каква марка наркотик Русо е дал на тийнейджъра.

Във видеоклип, придобит от WNBC, учителят може да бъде наблюдаван да казва: „Ето, ваксинирай се у дома“, преди да даде на юношата инжекция.

 

Само преди няколко седмици 13-годишно момче получи ваксина срещу Covid-19 в Глобалната подготвителна академия на Барак Обама в Южен Лос Анджелис без съгласието на майка си Марибел Дуарте. Майката каза пред телевизия, че синът й е бил ваксиниран без съгласие, като го е подкупил с пица.

По-рано едно държавно училище във Вашингтон беше хванато да принуждава неваксинирани ученици да носят монитори за глезена без съгласието на родителите.

Старши епидемиолог на AIIMS и главен изследовател на института по проучването Covaxin за възрастни и деца заяви, че решението на правителството да ваксинира деца срещу COVID е ненаучно и заяви, че няма да бъде по-полезно в никакво отношение.

Не пропускай

Back to top button