7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Учителят, спасил жена при пожар: Гореше като факла, разкъсах дрехите й, за да ги хвърля

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„За първи път виждам човек да гори. Жената беше пред мен и гореше като факла. Разкъсах дрехите й ги хвърлих. “ Това разказа 42-годишният учител по физическо възпитание в петричкото село Коларово.
Той и полицейския инспектор Тодор Кимов извадиха деветима души от горяща сграда в селото.

Пожарът е избухнал в триетажна жилищна общинска сграда, където са настанени социално слаби семейства.
Мл. полицейски инспектор Тодор Кимов е бил на работа в приемната на село Коларово. Забелязва пушек, излизащ от жилищната сграда и незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя натам. По пътя го застига учителят по физическо възпитание и двамата за минути се озовават пред сградата, обхваната вече от пламъци. Мл. инспектор Кимов и учителят влизат в сградата и успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния. Тя е транспортирана и приета в УМБАЛСМ „Пирогов“, където лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

„Сградата гореше и откъм покрива и във входа. Влязохме с полицая и помогнахме на хората да излязат навън по стълбите. Там нямаше пламъци и не се наложи да ги пренасяме. В помещение на първия етаж, което преди време бе пенсионерски клуб видях жена, цялата в пламъци. Разбих вратата и хукнах към нея. Тя беше в ъгъла“, допълва физкултурникът.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ