България

УДАРНО: БСП министър побесня – реже глави заради теч на информация към журналисти

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Министърът на земеделието от БСП Иван Иванов е бесен заради теч на информация към журналисти и се закани с уволнения.

България има още няколко дни, за да подготви първите си аргументи по повод 400-те коментари и забележки от писмото, с което Европейската комисия върна Стратегическия план за развитие на земеделието на страната. Коментарите ще бъдат дискутирани на 7 юни в Брюксел .

След срещата на 7 юни Еврокомисията има 3-седмичен срок, в който да отговори дали е съгласна с българските  аргументи, а дотогава текстовете от писмото на ЕК до нашето министерство няма да бъдат публични, обяви агроминистърът.

Пред парламентарната земеделска комисия той призна, че има изтичане на информация за коментарите на Брюксел и отговорните за това служители ще понесат отговорност:

„За мен е изненада изтичането на тази информация, защото само определен брой хора по списък имат достъп до системата, където са качени бележките.

Кой от тях лично ги е изнесъл в публичното пространство, за мен е любопитно и някой ден, ако го разберем, ще се разделим с него със сигурност, защото това е изнасяне на служебна информация.

Те са по списък, одобрен от Министерския съвет и не прави чест на тия служители да изнасят подобна информация“.

„Забележките на Еврокомисията по българския стратегически план ще бъдат обявени пред земеделците едва след като Брюксел одобри тяхното оповестяване“, каза земеделският министър.

Материалът УДАРНО: БСП министър побесня – реже глави заради теч на информация към журналисти е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort