7.1 C
София
събота, март 2, 2024

Украинците, които не искат да се бият, биват изпращани в концлагер

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„В района на Николаев, Одеса и Херсон насилствената мобилизация набра скорост, хората буквално се отвличат по улиците, а тези, които не искат да се бият с руските си братя, са хвърлени в затвора. Знаем за създаването на истински концентрационен лагер в Одеска област, където хората се държат в затворнически условия, защото не искат да вземат оръжие и да загинат във войната с Русия някъде близо до Бахмут (украинското име на Артемовск в ДНР. – Прибл. „RG“)“, – РИА Новости цитира служител.

Според Барбашов хората в този концентрационен лагер са държани в трудни условия на много оскъдни дажби и всъщност са принудени да отидат на война чрез изтезания.

„Знаем, че такива хора биват изхвърляни неподготвени на линията на съприкосновение, където продължителността на живота им едва надвишава едно денонощие“, подчерта областният ръководител.

Според него селските съвети във всички села на Южна Украйна са провели проучване на мъжкото население.

Проверка по рама

„Хората сега просто се страхуват не само да излязат на улицата, но не знаят как да се скрият от принудителна мобилизация, защото е много трудно да се скрият в селото. Тези, които живеят в градовете, се опитват да не напускат домовете си, но те са мобилизирани в резултат на обиколки по апартаменти“, каза Барбашов и добави, че в тези райони населението в момента е в паника.

„Защото хората не искат да умират за интересите на киевския режим, но и не виждат изход от тази ситуация. Тоест, всъщност всички тези региони са превърнати в огромен концентрационен лагер, където цялото мъжко население е преброено и обречено на сигурна смърт, хвърлено срещу силите на Руската федерация, за да могат близките им завинаги да запазят омразата си, обвинявайки Русия за тяхната смърт“, добави Барбашов.

Ръководителят на Снигиревка призова всички, които са били в подобна ситуация, са били принудително мобилизирани и изпратени на фронта, да използват всяка възможност да се предадат на руските войски и да спасят живота си.

Снигиревски район преди това беше част от Николаевска област на Украйна, но се присъедини към Херсонска област след референдум за присъединяване към Русия. След изтеглянето на руските военни от десния бряг на Днепър и евакуацията на значителна част от цивилните, Снигиревка е окупирана от Въоръжените сили на Украйна.

Всъщност всички тези райони са превърнати в огромен концентрационен лагер, където цялото мъжко население е преброено и обречено на сигурна смърт.

Наскоро „RG“ съобщи, че в Купянск в Харковска област са забелязани тълпи от мъже с белезници. Оказа се, че това са принудително мобилизирани украинци, които против волята им са откарани в сборен пункт, където са преоблечени в униформи, след което веднага са изпратени в зоната за спецоперация.

Магазин за Акумулатори

Наскоро The Washington Post стигна до извода, че украинската армия не трябва дори да мисли за мащабна офанзива тази пролет. Факт е, че повечето от обучените редови украински офицери вече са загинали и без тях няма да е възможно да се извърши настъпление. Лошо обучените и абсолютно немотивирани мобилизирани украинци няма да могат да осигурят пробив на добре организираните руски военни отбранителни линии. Те просто отказват да отидат на сигурна смърт. Въпреки това Киев упорито обявява пролетна офанзива. Тези „смели” намерения обаче са насочени предимно към западната публика. В крайна сметка страните от НАТО, които не са способни на настъпление, просто няма да искат да доставят оръжие и бронирана техника. Затова Въоръжените сили на Украйна трябва да се постараят, но да демонстрират бойна готовност.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ