ЗдравеКриминалниЛюбопитноПоследни

Unicef ​​публикува своя доклад за ползите от порнографията при деца

Прилагаме докладите тук

УНИЦЕФ премахна противоречив доклад от своя уебсайт и когато той се появи отново няколко дни по-късно, беше внимателно редактиран. В доклада се посочва, че децата не са засегнати от гледане на сексуално явни материали.

Неотдавнашният доклад на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) „Инструменти за осигуряване на цифрова възраст и права на децата онлайн“ заключава, че порнографията не винаги е вредна за децата. Докладът предлага, че децата могат да имат достъп до сексуално явни материали въз основа на тяхната възраст и зрялост и че децата имат човешко право на достъп до порнография онлайн и чрез сексуално образование.

Малко след като петък факсът отчете това миналата седмица, УНИЦЕФ изтегли доклада от уебсайта си, само за да публикува стратегически редактиран доклад, който премахва ключовите твърдения, цитирани в петък факс, но запазва същите позиции от доклада.

Говорителят на УНИЦЕФ Найва Меки заяви пред факса от петък: “Позицията на УНИЦЕФ е еднозначна: Никое дете не трябва да бъде изложено на вредно съдържание онлайн.” Но Меки отказа да коментира дали УНИЦЕФ смята, че порнографията е вредна за децата.

УНИЦЕФ също отказа да коментира обстоятелствата, довели до премахването на доклада от уебсайта му.

Проверка по рама

Кристин Глейхърт, заместник-администратор на USAID по публични въпроси, заяви пред факса в петък: „Американската агенция за международно развитие (USAID) приема много сериозно въпросите за безопасността в интернет и защитата на децата към вредно съдържание в мрежата, включително порнография. USAID е най-големият финансов принос за УНИЦЕФ.

Отговорът на УНИЦЕФ към USAID беше „че недвусмислената позиция на организацията е, че нито едно дете не трябва да бъде изложено на вредно съдържание онлайн“, отново, без да е ясно, че порнографията може да бъде вредна за децата.

Докладът на УНИЦЕФ предполага, че децата не се нараняват, като гледат материали с явен сексуален характер. Заключението се основава на скорошно проучване на ЕС, което изследва навиците на децата в интернет и установява, че някои деца се чувстват щастливи, след като са гледали сексуално явни изображения.

В доклада на УНИЦЕФ дори се посочва, че не цялото сексуално съдържание е класифицирано като „порнография“. Докладът предлага степенувана скала, която да помогне да се класифицира коя порнография би била подходяща за гледане от деца на „различни възрасти“.

Докладът на УНИЦЕФ предлага „разликите в нивото на зрялост и капацитета за развитие на всяко дете … да влязат в сила“ чрез създаване на „система за оценка на възрастта“, която да регулира достъпа на децата до сексуално явно съдържание.

Според доклада целта на рейтинговата скала е да предотврати нарушаване на правото на детето на достъп до полезни сексуално явни материали, като информация за сексуалното и репродуктивно здраве, включително ресурси за обучение на LGBTQ.

Магазин за Акумулатори

Докладът на УНИЦЕФ признава, че някои изследвания показват, че ранният достъп до порнография е свързан с определени „отрицателни резултати“, но че „доказателствата сочат, че излагането на деца на определена степен на риск … им помага да развият своята устойчивост“.

Докладът предполага, че определянето на това, което е вредно за децата, изисква внимателно балансиране на правото им “да бъдат защитени онлайн от сексуална експлоатация и насилие и насилие” с “техните права на личен живот, свобода на изразяване … и достъп до информация”.

Прилагаме докладите и отчет тук:

http://c-fam.org/wp-content/uploads/Digital-Age-Assurance-Tools-and-Childrens-Rights-Online-across-the-Globe.pdf

https://c-fam.org/friday_fax/unicef-report-says-pornography-not-always-harmful-to-children/

http://c-fam.org/wp-content/uploads/Digital-Age-Assurance-Tools-and-Children-s-Rights-Online-across-the-Globe-1_LT.pdf

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button