3.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

УНИКУМ: Руският олигарх Алексей Чепа притежава небостъргач в София за $10 млн. с роднини на Тодор Живков (СНИМКА + ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Небостъргачът Vertigo Business Tower в София е собственост на кремълския олигарх Алексей Чепа, разкри екипът на Алексей Навални. Чепа е включен в санкционния списък на ЕС на 25 февруари 2022.
Кремълската олигархия продължава да бъде неприкосновена в България. Обръщаме внимание на ДАНС за това, пишат разследващите журналисти от антикорупционния фонд на Навални.

19-етажната бизнес сграда Вертиго бизнес тауър с прилежащи 350 паркоместа на стойност 10 млн. долара е замаскирана през няколко офшорки на тогава 22-годишнен син на Чепа.
Алексей Чепа е депутат от руската Дума, приближен до кръга на Путин, замесен в бизнес с оръжейния бос Гайдамака, който е осъден от френските власти за доставка на оръжие в Африка, случайно забравил да спомене в декларацията си имот в Маями, притежател на имение в Испания и най-разнообразен бизнес.

Иначе е горещ привърженик на войната с Украйна, радетел жените също да служат в армията и един от горещите пропагандисти за борба със „загниваща“ Европа и САЩ.
Дялове във „Вертиго България” има и Лидия Бозарова. Нейният баща Огнян Бозаров е племенник на Тодор Живков.

Проверка по рама

Преди промените на 10 ноември 1989 г. Бозаров е офицер в Първо главно управление на ДС. Роднината на Тато е основно действащо лице в проекта „Нева” на Управление научно-техническо разузнаване към ПГУ и свързания с него проект „Монблан”, през който са източени и са потънали в неизвестни джобове стотици милиони долари чрез създаването през 1987 г. на сложна мрежа от десетки задгранични дружества.
След смяната на режима и фалита на България, демократичните правителства започват усилено да търсят следите на източените милиони. Бозаров още през 1992 г. предвидливо бяга в Австрия със своята съпруга и две дъщери. След като в следващите години скандалите около изчезналите „червени” пари затихват, семейство Бозарови се връщат отново у нас и налива десетки милиони левове в строителство на хотели, бизнес центрове и луксозни затворени комплекси.

Съдружник на олигарха Алексей Чепа в други от неговите фирми е и близкият до Иван Костов скандален бизнесмен Георги Кирчев. Зложелатели дори твърдят, че той го играе подставено лице на Командира в бизнеса. Кирчев и съпругата му са сред учредителите и управителите на създадената от Елена Костова фондация „Бъдеще за България”, през която минаха не едно и две съмнителни финансирания.

Чрез фирмата си „Хрисома” Георги Кирчев бе собственик и на рухналата сграда на столичната ул. „Алабин”, която погреба две момичета, но след куп странни съдебни решения, взети от „десни” магистрати, всички обвинени за трагедията бяха оправдани.
Материалът УНИКУМ: Руският олигарх Алексей Чепа притежава небостъргач в София за $10 млн. с роднини на Тодор Живков (СНИМКА + ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ