33.8 C
София
петък, юли 19, 2024

US учени: До броени дни идват най-мощните магнитни бури, ето кога

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В сряда и четвъртък се очакват най-мощните магнитни бури през този век, биха аларма US учени.

В момента Слънцето се активизира и става с всеки ден по-силно, но все пак още не е достигнало пика си, който се очаква да е след няколко години.

А що се отнася до магнитните бури, то на 12 и 13 юли, баш преди Деня на Бастилията – френския национален празник, прогнозите сочат, че ще бъде постигнат най-високият връх не само за тази година, но и от началото на века.

И това съвсем няма да е пика на интензитета, а тук тепърва предстоят интересните и опасни случки.

Слънцето тепърва ще бълва все повече огън и жупел към нашата планета, които ще прерастват във все по-силни магнитни бури, уточнява „Телеграф“.

Финт

Проверка по рама

Учените тепърва ще разясняват какво точно се случи в началото на този юли, когато в първите три дни имаше магнитни бури, но те объркаха експертите.

Прогнозите сочеха, че тези бури трябваше да бъдат глобални заради силните изригвания на Слънцето, които стигнаха Земята.

Въпреки прякото попадение на слънчевия вятър върху нашата планета, магнитни бури се случиха предимно в Северна Америка и Арктика, където имаше проблеми не само при чувствителните хора, но и при техниката и най-вече при комуникациите.

Учените обаче се изненадаха защо директната атака на Слънцето не бе отразена от Земята в мощна магнитна буря. Нещо се случи, но точно какво, бъдещето ще покаже.

Д-р Борислав Чонгов: При сколиозата има изменения на гръбначния стълб и прешлена

Екстрасенси

Магазин за Акумулатори

Новите магнитни бури на 12 и 13 юли първо трябва да ударят Северна Америка и Арктика, а после да се разпространят върху други части на планетата. Но този път учените са предпазливи и не смеят да твърдят, че очакваните най-мощни щурмове ще бъдат глобални.

Иначе съветите са ясни – да се пазят предимно хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система, с дишането, главоболие, дископатия, ревматизъм, артрит и други подобни. Дори посред лято, могат да им се стоварят от небето неприятности.

Любопитно, но и напълно обяснимо е как екстрасенси се оплакаха, че магнитните бури им объркват осезанията и те губят възможностите си. Като по-чувствителни, напълно е възможно тази засилена активност да им се отразява зле.

Други пък е напълно вероятно да се активизират и да започнат да виждат и усещат неща, до които преди не са могли да се докоснат. Засега родни екстрасенси не са се оплаквали от проблеми с магнитните бури, но интересното тепърва предстои. /Zdrave.to

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ