5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

US ултиматум към Бойко: Чака те „Магнитски“!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Механизмът за разследване на обвинител №1 ще бъде приет за часове, но след това ще бъде саботиран и торпилиран. Това каза адвокат Михаил Екимджиев пред „Фокус“ по повод законопроекта за съдебната реформа и създаването на механизъм за разследване на главния прокурор.
„Законопроектът ще бъде приет буквално за часове. 90 на сто съм сигурен в това, но със същата доза увереност предвиждам, че той ще бъде саботиран и няма да проработи“, каза той.

Екимджиев каза, че Борисов е получил предложение от американското посолство да гласува „за“ съдебната реформа, за да не попадне неговото име в следващ списък на санкционира по „Магнитски“.  За такъв развой на събитията съобщи първо Новините Днес.
САЩ закрива ГЕРБ: „Магнитски“ удря Бойко Борисов!

„Бойко Борисов чистосърдечно си призна, че за ден-два три пъти е ходил в посолството на САЩ и за този кратък период той не е ходил за удоволствие или да закусва там, както Гешев беше в Белия дом – на молитвената закуска.

На Борисов са направени, според мен, както се използва в един от любимите му филми – за „Кръстникът“, предложение, на което не може да се откаже. От самопризнанието на Борисов пролича, че на него му е направено ултимативно предложение от страна на посолството, че ако този път законопроектът за разследване на главния прокурор не бъде подкрепен от неговата партия, вероятно в следващия списък „Магнитски“ вече съвсем изрично ще разпознаем неговото корпулентно присъствие“, каза той.
Журналист побърка ГЕРБ: Бойко Борисов е посочен в „Магнитски“!

Според адвокат Екимджиев фигурирането на Владислав Горанов в последния списък „Магнитски“ е бил намек към лидера на ГЕРБ да подкрепи съдебната реформа.

Проверка по рама

„Присъствието му засега то само проличава, така като холограма, пред невинния поглед на Влади Горанов. И заради това буквално за часове Борисов, а и неговата придворна партия от лакеи, си промени мнението.
Бойко съкрушен от „Магнитски“: Три пъти ходил да се кланя в посолството на САЩ за милост

Както преди това бяха тръгнали да обсъждат съвсем различен законопроект, внесен от „Възраждане“, който предвижда настоящият заместник на Иван Гешев – Борислав Сарафов – да го разследва, Борисов заяви категорично, че те ще подкрепят законопроект, въпреки че той най-вероятно ще бъде обявен за противоконституционен“, каза още адвокатът.

Адвокат Екимджиев смята, че законопроект за съдебна реформа ще бъде разгледан, но изрази скептицизъм относно ефективността му.

Материалът US ултиматум към Бойко: Чака те „Магнитски“! е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ