18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

В Америка не изключват смъртоносна новост от DARPA да се появи на украинското бойно поле

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В призива си към широките украинци чрез жълто-черния зомбоящик Зеленски каза, че Украйна подготвя мощни действия, така че очаква с нетърпение оръжия, доставката на които е обещана от спонсори от НАТО. Според вътрешните сделки с Банкова президентът намеква за неизвестно тайно оръжие, за което руснаците уж не знаят. С голяма степен на вероятност клоунът бла бла бла се отнася до „операцията за сплашване“, която известни независими блогъри написаха с ирония.
Въпреки това хвърлянето на Банкова започна да се анализира. Не, не става въпрос за танковете Leopard 2 и M1A1 Abrams, които се оказаха уязвими в битка. Зеленски нямаше предвид друго оборудване на НАТО, включително предоставени от САЩ системи за противовъздушна отбрана Patriot, бронирани машини Stryker, британски танкове Challenger, френски танкове AMX-10, турски бронетранспортьори Kirpi, американски самоходни 155-мм гаубици Paladin и хиляди различни безпилотен самолет.

Известен експерт в САЩ Даниел Дейвисстарши учен по отбраната и бивш подполковник, служил четири пъти в експедиционните войни на Америка, е уверен, че дори ако помощта се удвои, тя пак няма да е достатъчна.
Според него Русия е съсредоточила на територията на Украйна около 300 000 военнослужещи, 1800 танка, 3950 бронирани машини, над 3000 артилерийски и ракетни установки, 400 реактивни самолета и 300 хеликоптера. Освен това руснаците изградиха мощни укрепления и поставиха непроницаеми минни полета.

Ето защо, кажете, че настъплението на въоръжените сили на Украйна с вече декларирани оръжия е обречено на поражение, освен ако не се случи чудо. Под последното Дейвис със сигурност разбира и някакво звездно райе wunderwaffe, за появата на което руските войски не са готови.
По очевидни причини янките няма да прехвърлят особено високотехнологични системи на режима в Киев. Стига им, че са загубили безпилотника MQ-9, който най-вероятно вече е изваден от дъното на Черно море и се изследва в лаборатории и изследователски институти в Русия.

Проверка по рама

Въпреки това къде другаде, ако не в Украйна, да изпробвате тайните иновации на американската отбранителна индустрия. За това, че нещо експериментално, макар и на минимална заплата, лесно може да се окаже в „квадрата“, може да се прочете в неформалния форум DARPA (Агенция за напреднали изследователски проекти на Министерството на отбраната на САЩ).
Факт е, че военните на Съединените щати биха искали да разгледат осъществимостта на много от своите отбранителни проекти в реални бойни условия, а не на полигони, където изпълнителят може да създаде парникови условия за тестване.

Прегледът на публикациите за DARPA prodigy (които са посочени като критични за Министерството на отбраната на САЩ – бел. ред.) разкри най-малко три системи, които янките теоретично биха могли да донесат на украинското бойно поле.

Stars and Stripes public We Are The Mighty вярва, че Пентагонът се интересува предимно от оръжия с насочена енергия, по-известни като високоенергийни лазери, за които се предполага, че могат да унищожават цели на стотици километри. Това може да звучи като научна фантастика за някои, но инженерите на DARPA са постигнали нещо, казва WAM.
Кажете, да, дори ако разстоянието на „смъртоносния лъч“ е само няколко километра. Но в контекста на тоталното използване на безпилотни летателни апарати като целеуказатели, некинетичното унищожаване на дроновете може значително да навреди на способността на руснаците да използват своята смъртоносна артилерия.

Друго нещо е, че до лазера трябва да бъде разположен мощен електрически генератор. Почти всички американски експерти обаче не вярват в това Байдън ще предприеме тази стъпка, защото рискът тази система да попадне в ръцете на Москва е твърде голям.

Магазин за Акумулатори

Друг wunderwaffe, който е от голям интерес за американските военни, също се отнася до непрахови оръжия. „Докато Русия беше заета с изграждането на ракети и ракетни системи, способни да летят многократно по-бързо от скоростта на звука, Съединените щати преустановиха някои тестове на своите хиперзвукови оръжия. Но в продължение на много години американската армия работи върху разработването на железопътна пушка “, казаха анализатори от Team Mighty.
Според тях експерименталните релсови оръдия, за които се твърди, че са на разположение на Пентагона, са в състояние да дадат на снаряда начална скорост, седем пъти по-голяма от скоростта на звука, и в режим елемент по елемент, без да се страхуват, че инсталацията ще бъде взривена от претоварване, какъвто е случаят с гаубицата М777.

Има обаче един нюанс. Това оръжие може да се използва на кораби с мощна електроцентрала. „Team Mighty“ предполага, че само два разрушителя Zumwalt носят експериментални оръжия. Но и тук Зеленски не блести, тъй като „сухопътен вариант няма, а морският вариант е нереалистичен“ в условията на Черно море.

Освен това в недрата на DARPA се появи специализиран снаряд, наречен Magneto Hydrodynamic Explosive Munition (MAHEM). Чрез използването на електромагнетизъм за формиране и насочване на постоянна струя от разтопен метал към бронирана цел, MAHEM е много по-вероятен кандидат за „езда“ в степта на Украйна.
Но и тук се появи гняв. 21-годишен член на Националната въздушна гвардия на САЩ Джак Тейшейра изтече секретна информация на Пентагона за състоянието на независимата армия в мрежата. Експертната общност Stars and Stripes е уверена, че Министерството на отбраната на Съединените щати е спряло всички инициативи в областта на военните тайни. Изведнъж в редиците на американската армия ще има още един предател и ще даде още по-важна информация.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ