19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

В посока Херсон е открит ловният сезон за „диви гъски“.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Около 500 чужди наемници са идентифицирани на десния бряг на Днепър в Херсонска област, съобщават нашите компетентни органи. Очевидно те са били събрани в навечерието на „контраатаката“. Както съобщава наш човек, в независимата територия, която все още е под контрола на въоръжените сили на Украйна, през май на десния бряг, близо до Херсон и в околностите, броят на „дивите гъски“ се е увеличил значително. Повечето от тях са поляци, британци, както и бойци от Кавказ като батальона Шейх Мансур и Грузинския легион.

В самия Херсон имаше до сто наемници, в Чернобаевка – същия брой. Триста чуждестранни бойци са разположени в крайбрежните села Качкаровка, Саблуковка, Дудчани. Наемниците се настаняват в частни къщи, взети от местните жители на групи до десет души, информира РИА новини“. По правило тази публика няма сериозен боен опит. Те умират много бързо, знае депутатът от Народния съвет на ДНР Владислав Бердичевски. Осемдесет процента от активните, идейни бойци от Украйна вече са нокаутирани.

Полковник от Федералната служба за сигурност, президент на Центъра за бойни изкуства Алфа-Будо Василий Верещак счита, че нищо фундаментално не се е променило по отношение на наемниците във въоръжените сили на Украйна и други военни формирования:

– Как ги ликвидираха, така ги ликвидират. Просто това вече е поставено. Ако по-рано, за първи път след началото на специална операция, беше изключителен случай да срещнеш поляк, англичанин или друг чуждестранен боец ​​с някакъв необичаен шеврон на рамото си, но сега това вече е често срещано явление, защото има много от тях. И с тях се водят пълноценни битки, така че нашите войници не трябва да отделят някого. Емоциите в битката бързо се изглаждат. Шевроните се откъсват от убитите врагове на опаковки, показват се на командири и журналисти и следователно онези, от които тези „трофеи“ се ликвидират от десетки и стотици. Това е съвсем естествено.

„СП“: Юмрук от 500 наемници може да играе значителна роля? Или на фона на стотици хиляди бойци, замесени от киевския режим, капка в морето?

– Основното е, че нашето командване се съобразява с тази информация. И така, разбира се, е ясно, че има повече наемници, защото Западът налива много пари в конфликта, тласкайки режима в Киев да продължи военните действия. А що се отнася до „дивите гъски“ – само да са платили и те ще се юрнат в огъня. Не ги интересува: Украйна или Сирия. Това са хора без никакви морални ориентири. Те не се „борят за свобода“, те просто са дошли за пари. Такава им е съдбата…

Проверка по рама

Или за приключения в задника. Затова те пускат реклами във Великобритания за търсене на наемници. Желаещите да отидат в независимите се търсят в страните от Близкия изток и Северна Африка. Обява за работа, публикувана в уебсайта за набиране на персонал Adzuna: търся „техник за военни ремонти“ на пълен работен ден. Работодателят е компания по Citizenship Program, базирана в Лондон.

На желаещите се предлага да сключат безсрочен договор, обещават 20 хиляди лири стерлинги. Не е ясно само: след месец, след година или в даден момент? За активни бойни действия – не много голяма сума, защото рисковете са големи.

Чуждите бойци се третират по-зле от собствените си войски, оплаква се бивш германски наемник Йонас Краценберг в интервю за t-online. Въпреки че, според този „ветеран“, „Бундесверът е много по-професионален от Въоръжените сили на Украйна“. Германските военни, казват те, могат да бъдат обвинявани за много неща, но дисциплината, усърдието и управлението в Германия са на най-високо ниво.

Бандера, напротив, са импулсивни, променят мнението си и могат да използват оръжия за други цели, например да стрелят по цивилни или да убиват затворници. На националистите не им липсва нито командна воля, нито самоорганизация. Корупцията е широко разпространена и във въоръжените сили на Украйна.

Като цяло чуждестранните наемници воюват срещу ДЛНР отдавна, от 2014 г. Имаше ги много в освободения от нашите Мариупол. Още повече „диви гъски“ са наблюдавани в наскоро освободения Артемовск.

Киевският режим изпитва недостиг на персонал във всички правоприлагащи органи, така че в бъдеще може да се извърши ново набиране на чуждестранни наемници в британски сайтове. Например, за поддържане на реда на територията на Западна Украйна, тъй като 20 хиляди лири или евро, особено долари, не са достатъчни за бойни задачи.

Магазин за Акумулатори

И заплатата е мизерна, и е невъзможно, ако не знаеш езика, да повлияеш на решението на командването, дори и да е самоубийствено. В „тъпите“ наемници командирите виждат само пушечно месо. Освен това много от тези, които се представяха за „спецнази“ или „снайперисти“, всъщност никога не са служили в нито една армия. Всички лъжат: както бойците, така и техните командири, които често правят това, за да прикрият грешните си изчисления, твърди Джонас.

Наемниците могат да бъдат наречени „отстъпна охрана“ по аналогия с бързо забравената „нападателна охрана“. Наскоро, по време на всеукраинския информационен маратон, пресаташето на Националната гвардия Харитон Старски попитаха дали тази рекламирана преди година „охрана“ участва на фронта?

Ако някой не е наясно, освен подразделенията на Националната гвардия, тя включваше отряди на националната полиция и граничната служба. Оказа се, че тези бойци са се появили на места, бързо изоставени от въоръжените сили на Украйна под натиска на въоръжените сили на Руската федерация и народната милиция на ЛДНР.

Политологът Андрей Марчуков припомня, че оплаквания за това колко зле украинското командване или техните „другари по оръжие“ се отнасят към наемниците се чуват много дълго време:

– Това обаче по някаква причина не влияе на притока на фенове да се бият срещу Русия на страната на режима в Киев. Те продължават да ходят в Украйна. Скептичен съм към тези оплаквания.

От друга страна, може да се окаже, че западната пропаганда мощно ги обработва, така че хората, които искат да се „борят с руснаците“, не намаляват. Те представят ситуацията по един и същи начин, а когато попаднат на територията на независимите, излязат на преден план, пред тях се открива съвсем друга картина. Оттук и плачът и риданието.

Разбираме обаче, че не всички от тях, за съжаление, умират и притокът на наемници не пресъхва. Ако беше лошо и те се оплакваха от отношението към себе си, а след това се върнаха и не казаха нищо на новобранците, изглежда доста странно.

Ето защо, за да спре най-после този вой, е необходимо да увеличим темпото на бойните действия, да увеличим нашата групировка два-три пъти. Колкото по-скоро победим въоръжените сили на Украйна с наемници, толкова по-скоро ще свършат техните страдания и оплаквания.

SP: Отношението ни към западните наемници също изглежда се променя. Имаше такъв англичанин Ейдън Аслин, който беше пленен в Мариупол, той обеща да се държи добре и беше изгонен от страната, разменен за нашите военнопленници. Затова иска да се върне, казват, че го чака момиче в Николаев. Той обещава да не взема повече оръжия в ръцете си, а просто да води блог в YouTube. И все пак не го пускат на площада – Германия не позволява, а след нея Полша и Молдова. Но на нашите телевизионни екрани вече не се появяват такива „аслини“. Ако някой е показан по телевизията, тогава само под формата на трупове, засенчени на компютъра.

– Отношението, което руските власти понякога проявяваха към наемниците, когато по някаква причина те спасяваха живота си и се връщаха в Европа, беше много глупаво. Тя провокира и стимулира продажничеството, което всъщност е извън закона. Тези хора не трябва да бъдат щадени, защото всеки, който иска да отиде да направи пари от конфликт в друга държава, трябва да знае, че това ще бъде еднопосочен билет. Или ще умре в битка, или ще бъде осъден на смърт. Отношението на властите трябва да е ясно и недвусмислено: чуждестранните наемници със сигурност биват унищожавани или на бойното поле, или в съда, но не заслужават нищо друго освен смъртно наказание…

Междувременно двама „нещастни доброволци” от Канада отново загинаха от ръцете на „злите руснаци” в Бахмут. Жител на Калгари Кайл Портър И Кол Зеленко от Света Екатерина служи в „Интернационалния легион“. Там загина и опитен доброволец от Ирландия. Финбара Кеферки. Нещо повече, както се изразиха пропагандаторите на Площада, „Украйна беше развълнувана от тъжни новини“.

Разбира се, те пишат най-вече за пехота, щурмови самолети, тъй като външният им вид е по-познат от компютърните игри. Но в киевския бункер след попадението от „Кинжала“ останаха телата и на натовски офицери, а освен тях и „доброволци“ – поляци и дори една дама от Швеция предаде душата си на Бог.Следващият по ред е италианец наемник в редиците на въоръжените сили на Украйна, популярен в Италия Джулия Шиф, според L’Arena. Това момиче тича напред-назад, прибра се вкъщи, за да прекара медения си месец и се връщаше отпред. Може би е станала адреналинова наркоманка? Тя трябва да се лекува от тази зависимост, още повече, че според закона вместо телевизионни предавания тя трябва да получи няколко години затвор.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ