ЗдравеКовид 19ЛюбопитноПоследниРазследванияСветовни НовиниСвят

Ваксинацията срещу коронавирус е ефективна само 1%

92% „защита“? Или дори 95%? Може би 146%? Учените са показали, че тези числа за „защита“ са продукт на статистическа манипулация. Според проучване, публикувано в уважаваното медицинско списание The Lancet, ефективността на коронавирусната ваксина всъщност е само 1%. Тази цифра се различава от 95% ефективност, насърчавана от медиите и производителите на ваксини.
Колко ваксините предпазват от коронавирус? Както се оказа, практически нищо. Това се доказва от научно изследване, публикувано в авторитетното медицинско списание The Lancet (връзка https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S2666-5247%2821%2900069-0 ). Авторите заключават, че всъщност ваксините срещу коронавирус не са близо 1% ефективни.

Факт е, че фармацевтичните компании – производители на ваксини – оценяват ефективността на лекарствата по отношение на относителното (!) Намаляване на риска: последното просто достига желания процент от около 95%. Какво означава това конкретно?

Като част от клиничните изпитвания фармацевтичните производители са въвели генетична ваксинация на 20 хиляди души; останалите 20 000 са получили плацебо доза. Според резултатите от наблюденията в първата група (с лекарството) 10-20 души са заразени с коронавирус; във втория – 170 души (с плацебо).

Изглежда, че съотношението между заразените от групата, ваксинирани с плацебо (170 души) и ваксинираните с ваксината (10 – 20 души) наистина е около 95%. В същото време именно това сравнение противоречи на статистическите правила и следователно е подвеждащо.

Ниско абсолютно намаление на риска от инфекция
Авторите на изследването посочват, че основният критерий за ефективността на ваксините срещу коронавирус е индикаторът за абсолютно намаляване на риска. Тоест, съотношението на заразените хора спрямо общия брой на изследваните лица.

В групата, ваксинирана с генетичната ваксина – припомняме, че говорим за 20 хиляди души – броят на хората, заразени с коронавирус, е само със 150 – 160 души по-малък, отколкото в групата, ваксинирана с плацебо. Тоест, от 20 000 души ваксината е „защитила“ само 150 – 160. С други думи, въз основа на броя на 20 000 участници в изследваната група, показателят „защита“ е само 0,8% (160/20000).

Проверка по рама

За всички генетични ваксини абсолютното намаляване на риска (т.е. истинската ефективност) варира от 0,8% до 1,2%. По-специално, за лекарството, произведено от Pfizer, цифрата е 0,84%, докато за лекарството, произведено от Moderna, е 1,2%.

Странични ефекти от ваксинацията
Авторите на изследването посочват, че ваксинацията срещу коронавирус не помага за предотвратяване на по-нататъшно заразяване с инфекцията, а може само да смекчи последиците от болестта. Цената на такова „удоволствие“ обаче може да бъде много висока.

Ваксинираните хора се сблъскват с редица странични ефекти, които могат да бъдат фатални. Американската система за докладване на страничните ефекти на ваксините е регистрирала повече смъртни случаи след ваксинация срещу коронавирус, отколкото всички ваксинации, взети заедно през последните 21 години.

Отделно вече са регистрирани още 100 хиляди странични ефекти на ваксинацията без фатален изход. Възможно е реалните числа да са много по-високи. Само 1% от всички случаи се докладват на властите.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Не пропускай
Close
Back to top button
zonguldak escort