България

ВЪН КАСКЕТИТЕ ОТ ОБЩИНАТА! Оставка на Фандъкова заради бияча на ГЕРБ Ивайло Йорданов, уволнен от МВР и пробутан в управата на София

Председателят на гражданско движение „БОЕЦ“ Георги Георгиев и Методи Лалов – общински съветник от „Демократична България“ внесоха в деловодството на общината в София искане за освобождаване на директора на Столичния инспекторат Ивайло Иванов и оставка на кмета на Баце Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Новините Днес.

Техни привърженици протестираха на „Московска“ 33 и за кратко затвориха движението пред сградата на Столичната община с протест под наслов „ВЪН КАСКЕТИТЕ ОТ ОБЩИНАТА“:

„Защо точно Ивайло Иванов?! Нима този човек разбира от местно самоуправление? От контрол върху почистването на столицата; от сметоизвозване? Този човек няма никаква компетентност, не да бъде директор на Столичния инспекторат – една от най-важните структури, а да бъде обикновен служител в общината“, каза протестиращ

„Моментално да бъде уволнен Ивайло Иванов. Фандъкова да си подаде оставка, която е дълго очаквана от всички софиянци“, допълни друг.

Проверка по рама

Тя се крие, бяга, както и общинските съветници от ГЕРБ, които също я скриха“, поясни трети, цитиран от БНР.

Общинските съветници от коалиция ГЕРБ – СДС осъдиха полицейското насилие над протестиращи от миналата година. Категорични са, че не може действията на няколко полицаи да се преписват на партия ГЕРБ.

Материалът ВЪН КАСКЕТИТЕ ОТ ОБЩИНАТА! Оставка на Фандъкова заради бияча на ГЕРБ Ивайло Йорданов, уволнен от МВР и пробутан в управата на София е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button