България

ВЪПРОС в Новините Днес: Рекетьор ли е бившият шеф на КАТ?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Повече от странно е как уволнен катаджия се е вживял в инстанция, даваща квалификации на министри и партии, чуди се полицай пред Новините Днес.

Става въпрос за Богдан Милчев – изритания през декември 2013-а шеф на КАТ, който в момента е начело на неправителствената организация Институт по пътна безопасност. Милчев беше отстранен от КАТ заради „недобро справяне с работата и лоши управленски решения“, както обяви тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Сега, като шеф на НПО, бившият шеф на КАТ дава дръзки оценки по теми, от които първо не разбира, и второ не са в сферата на дейността на Института по пътна безопасност, но се опитват да влияят на политически решения в нечия изгода.

Това поставя въпроса рекетьор ли е Богдан Милчев?

Няма никаква тайна в информацията, че НПО-то, което се включва в различни държавни програми, за да смуче пари, става особено критично, когато не успее да се „закачи” за някой наболял проблем, който да превърне в своя касичка.

В такива случаи Милчев веднага се появява „по телевизора” и започва да громи властта с обвинения за „абдикирала държава”, но без да предлага конкретно решение на драмата.

Това ли е целта на сдружението – да критикува, когато не получи лъжичка за държавната каца с мед? Неслучайно в полицейските средите се говори, че това НПО е направено с чисто рекетьорски цели.

Още навремето Богдан Милчев имаше много спорно реноме, а името му бе свързано със серия скандали, припомня Новините Днес.

Месеци преди да бъде изритан, полицаи от СДВР изпратиха отворено писмо до медиите, в което описват истинското лице на Богдан Милчев, ето какво разкриха:

„В нереализирания си стремеж да е популярен в обществото и заливайки го с кухи и измислени цифри и статистики, Богдан Милчев премълча за катастрофа, в която участва негов подчинен, забележете, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,80 промила.

Събитието се случило, когато след як запой в сградата на КАТ полицай Николай Илиев с личната си кола катастрофирал в дърво и едва „прескочил трапа“ с два счупени крака и тежка лицева фрактура.

Поредният абсурд!!! Катаджии пият алкохол в службата, след което се мятат по колите си и кой от къде е.

Така е, щом началникът се е превърнал в манипулатор на общественото мнение, какво можем да очакваме от подчинените му.

Какво ще кажете, уважаеми господа, като се замислите над цифрата 5000 глобени пешеходци за три месеца в София? Това означава, че в София не е останала ненаказана бабичка. Каква всъщност е практиката? Спира се за проверка и санкция таксиджия, преминал на червено. Кратък пазарлък и таксиджията от шофьор се превръща в пешеходец. Десет кинта за фиша, двадесет за катаджията и готово! Пито – платено!

Спомняте ли си прословутите „зелени вълни“ от „Младост” и „Люлин”? „За десет минути от Бизнес парк Младост до НДК“, провикна се Мариана Векилска по БТВ.

Някой направи ли си труда да изчисли с каква средна скорост се движи един такъв автомобил? Да, и ние толкова го изчислихме – над 100 км/ч. Защо някой от тези изтъкнати журналисти не спря при някой от водачите, чакащи по напречните улици да ги попита как се чувстват?

Защото не искаше да им пречи при извършването на сутрешния им тоалет /само дето не се бръснеха в колите си/. Прилагаме масов тормоз на софиянци, за да угодим на идиотските идеи на Милчев.

Никой не си направи труда да направи обективен анализ на ефективността от нашето присъствие на пътя. Тук дори не поставяме въпроса за безопасните и здравословни условия на труд при които регулираме движението, дишайки прахоляка и отровите.

Последното иновационно безумие на ръководителя на КАТ е да регулираме пътното движение по основните кръстовища дистанционно – от дежурната стая на КАТ в Дървеница, чрез видеонаблюдение! Отново никой не направи оценка на риска, този път за участниците в движението.

Искате ли да разберете какъв стил и метод на ръководство на отдел „Пътна полиция“ прилага Богдан Милчев?

При въвеждането на новата „супер структура“ е принуждавал отделни, неудобни нему служители „доброволно“ да подават заявления за понижаване в длъжност!?

На всички освободени места назначил само свои хора от обкръжението си в „Масови мероприятия“ на СДВР. Хора, които досега не са виждали пътна катастрофа, кръстовище и стоп палка, ръководят пътния трафик в София, произнасят се по вината във възникнали катастрофи, провеждат специализирани операции, явяват се по телевизионните екрани и се изказват компетентно!”, пишат гневните полицаи.

Ефект от бунта имаше – няколко месеца по-късно Богдан Милчев бе изрита от КАТ, за да кацне като шеф на НПО, което скубе държавна пара на принципа за моркова и тоягата.

Новините Днес ще продължи да разкрива тъмното минало на днешния борец срещу неправдите с тъмно минало Богдан Милчев

Материалът ВЪПРОС в Новините Днес: Рекетьор ли е бившият шеф на КАТ? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort