20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Васил Терзиев притеснен: Отиваме на избори в София

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кметът на София Васил Терзиев смята, че е жертва на атака, която засяга не само него, но и всички представители на градската десница във властта. Той дори е притеснен, че е възможно да се стигне до нови кметски избори в столицата.

„За съжаление това, което се случва, е от един малък градски проблем, да се озовем в безумната ситуация, в която сме. Ние сме се съобразили с решението на съда.

В момента, в който имаше постановление, че работата трябва да спре, работата е спряла. Не е сложено колче или боя.“ Това каза Терзиев пред bTV тази сутрин по повод спора за новата организация на движение в центъра на града, в който се включи и вътрешният министър Калин Стоянов. Вчера шефът на МВР даже лично се появи на спорното място при булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“.

„Не е работа на министъра на вътрешните работи да инспектира сложени ли са огради. Не е работа на кмета това да е централна тема месец и половина при положение, че има много други проблеми, които трябва да се решават“, смята Терзиев.

Терзиев се оплака, че с МВР си общуват през медиите. „Преустановено е въвеждането на новата организация, разбира се. Не се е преустановило ползването на новите паркоместа и велоалеи. Те се ползват. Няма строително монтажни работи. Ако вчера Калин Стоянов е бил на строителна площадка, трябваше да носи каска. С Калин Стоянов не си говорим. Няма да сложим плътни огради. Как си представяте да махна всички паркоместа по булевардите? МВР ни пишат разпореждания, ние ще ги обжалваме, защото мислим, че не са издържани“, добави Васил Терзиев.

Проверка по рама

Според него реорганизацията на движението около НДК струва около 400 хил. лева. Той коментира и изказването на служебния министър на вътрешните работи, че ще бъде наложена глоба на Столична община в размер до 7000 лева. „Ще я обжалваме. Ако бъдем осъдени да платим глобите на СДВР, ще ги платя лично. Поемам лична отговорност“, каза кметът на София.

Очакване за избори

По повод отстраняването на районни кметове на десницата, Терзиев заяви, че е възможно същото да се случи и с него, и да се стигне до нови кметски избори в София.

„Може въпросът с оставката на Терзиев да го решат по друг начин и да ходим на избори за кмет наесен. Чакам да видя решението на съда следващата седмица за касиране на изборите. Вътрешно чувство имам, че ще има избори. Вижда се, че има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо. Всеки, който се бори срещу това как работят системи в тази държава – районни кметове, подуправители на БНБ, хора в различни институции.

Виждате с абсурдността отстраняването на кмета на „Илинден“. Попълваш декларации, знаеш, че нямаш право да имаш фирми. Изведнъж три месеца по-късно се оказваш с фирма фантом в Англия, която даже не е дорегистрирана. Тя не е функционираща и не може да извършва търговска дейност. Допускаме грешки, но чак такива. Има целенасочена атака. От нашия независим съд – никога не очаквам атака“, каза още кметът Васил Терзиев.

Материалът Васил Терзиев притеснен: Отиваме на избори в София е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Магазин за Акумулатори

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ