България

ВЪЗМЕЗДИЕ: Почнаха арести заради кражбите от АМ „Хемус”, поне 10 гербаджии вече са в килията

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Мащабна акция на ГДБОП, свързана с грабежите покрай строителството на автомагистрала „Хемус“ при ГЕРБ, се провежда в три области на страната тази вечер. По неофициална информация има поне 10 задържани, предаде репортер на Новините Днес.

Проверяват се офиси на фирми, участвали в изграждането на автомагистралата. ГДБОП извършва обиски в различни места в страната, обясни БНР.

Над 20 души са разпитани. Сред задържаните са управители и служители на строителна фирма от Благоевград, твърди в същото време БНТ.  Разследващи влизат в офисите на няколко фирми, които имат договори с дружеството „Автомагистрали“ за строителството на „Хемус“.

Само преди дни, служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков даде да се разбере, че се очакват разкрития за престъпления, свързани със строежите на пътища.

Проверка по рама

„Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза още той и допълни, че  прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи.

„Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, каза Рашков, без да назове бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари.

Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи.

„Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София“, каза министърът. „Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, вметна той.

И допълни, че има фирми, на които е плащано в аванс да строят участъци, които не са започнати. „Не всяка строителна фирма е могла да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на Борисовото правителство“, каза Рашков, оприличавайки ситуацията на „куфарчетата едно време“.

Магазин за Акумулатори

МВР пусна и дрон, за да търси и доказва евентуални престъпления при строежа на магистрала „Хемус“. Полицията демонстрира и рекламира действията си, като дори покани екипи на медиите, които да ги заснемат. Отделно от това пусна и няколко видеоклипа на сайта си.

Материалът ВЪЗМЕЗДИЕ: Почнаха арести заради кражбите от АМ „Хемус”, поне 10 гербаджии вече са в килията е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort