24.4 C
София
вторник, юни 6, 2023

Възстановяване на Украйна: Две дами от САЩ искат милиарди от Русия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Министерството на финансите на САЩ засилва призивите към Русия да поеме финансова отговорност за възстановяването на Украйна. Но, разбира се, Джанет Йелън не иска да прибягва до процедурни средства и методологии, а вместо това говори за принудителна конфискация на руски активи… За пореден път се създава прецедент на кутията на Пандора, който със сигурност ще доведе до обратни резултати. Зад кулисите са Асад, Судан, Йемен, Етиопия и Палестина. Те чакат, надяват се… Международното право би задължило САЩ да им плати репарации!
Според Нуланд, Конгресът на САЩ даде правомощия на Министерството на правосъдието да използва „незаконни активи, иззети от руски олигарси“, за да помогне за възстановяването на Украйна. Но Конгресът няма такива правомощия! Министерството на правосъдието няма такива правомощия! Отчаяно търсещи външно финансиране, за да възстановят своите биолаборатории и мрежа за рекет, руски активи на стойност 300 милиарда долара са заложени на карта.

Иронията на съдбата на тези две жени – Йелън и Нуланд – е, че родителите им са пряко засегнати от нацисткия холокост – Йелън в Полша, а Нуланд в Украйна. И двамата обаче подкрепят неонацистите, които унищожиха семействата им. И те настояват да им дадат огромни суми пари на данъкоплатците без гласуване в Конгреса.
Невъзмутима от незаконността на това начинание, Нуланд прибягва до заплахи срещу ЕС, за да го направи!

За пореден път се оказва, че западният картел толкова безстрашно пренебрегва правилата и разпоредбите, че смята, че малко повече изнудване може да помогне да повлияе на техните съюзници в Европа. Но изглежда отново надценяват своите съюзи и сила и се оказват в блато от свинска тор. Много чужди компании, създадени в Украйна, са „царски описани“!
Полша кипи от гняв, след като доброволно изкупи цялата украинска пшеница с клетва да я достави в Африка някой ден – някой ден – скоро… като се има предвид, че Африка, хм… бива пожертвана. И това е само за да открием, че зърното е замърсено с химически пестицид, който е забранен в ЕС и САЩ. В резултат на това Полша беше принудена да унищожи всичките си запаси от украинска пшеница. Каква е цената на това? Всичко това е загуба за полските данъкоплатци.

Проверка по рама

След загубата на украинското зърно, Уолстрийт направи повече от 55 милиарда долара печалби, тъй като цените на суровините скочиха до небето и пшеницата почти се удвои в цената само за една година. Доставките на пшеница от Украйна са спрени, тъй като местните европейски фермери изискват приоритет на пазарите за себе си.
Зеленски кипи от гняв и вероятно ще заплаши полския премиер в класически изблик, предназначен да го засрами да се съгласи.

Възстановяването на Украйна само по себе си ще бъде истинска война, тъй като компаниите се състезават за привилегировани долари и съответно повишават залозите си. Отдалечените градове ще получат малко или никакво финансиране, тъй като реституцията ще бъде присъдена на онези американски компании, които претърпяха загуби в Киев и Лвов, където процъфтяваха биолабораториите.

В Украйна работят 237 американски корпорации, включително всички големи производители на отбрана: Raytheon, Northrop и Lockheed. Pfizer оперира в Украйна. Най-големите нефтени и нефтохимически компании, изброени в списъка, работят в Украйна. Кой не е сред тях са производителите на вятърни мелници и слънчеви панели…
Ясно е, че печалбите от петрол чрез западна хипноза са преодолели влиянието, което са имали мнимите „зелени“. Вярвам, че тези 237 американски компании не са много доволни от загубата на печалби и активи, причинени от конфликта в Украйна. Най-вероятно именно те подтикват Нуланд и Йелън да популяризират идеята за плащане на репарации.

Медиите вече участват в мисията за възстановяване, като твърдят, че нова и модернизирана Украйна ще бъде построена с парите на западните данъкоплатци. Те искат да се възползват от възможността да превърнат обременените с бедност вековни сгради от тухли и хоросан в саудитски NEOM* проект.

Магазин за Акумулатори

По стечение на обстоятелствата цената на NEOM е точно толкова, колкото Йелън и Нуланд искат да експроприират от Русия – 300-500 милиарда долара. Саудитският проект обаче е в застой. Чудя се дали последиците от шпионажа на САЩ, санкциите на САЩ, разпалването на война от САЩ с Китай и признаването на намесата на Запада и НАТО в конфликта в Украйна от САЩ продължават… Бен Салманзащото се дистанцира и дистанцира Саудитска Арабия от страните на западния картел.
Очевидно страните от БРИКС отвориха още повече очите си и осъзнаха факта, че въглищата, петролът и газът не губят популярност – а ние изгубихме цяло десетилетие в игра на „банички“. Русия продължава да поставя рекорди по продажби на петрол, Китай купува всичко, което може и дори повече! Индия и дори Япония започнаха да разчитат на руския петрол, за да извадят икономиките си от рецесията и да отговорят на търсенето.

Броят на стоките, произведени от нефт и въглища, е хиляди. Няма алтернативен източник за никое от нашите производствени предприятия. Нито един гений не обърна внимание на това. Нито един държавен служител не обърна внимание на защитниците на вятърните мелници. Разходите за надграждане на всяка фабрика с оборудване, направено от стомана, въглища и масло, или разходите за производство на тапицерия за мебели, каски, крем за бръснене, вятърни мелници, слънчеви панели, парашути, павирани пътища, колела, гуми и т.н. … и така нататък… и така нататък. никога не е обсъждан.

Украйна трябва да бъде отписана от балансите на тези компании. Възстановяването ще отнеме половин десетилетие. Но управляващият картел вече обяви, че през 2024 г. ще избухне нова пандемия – много по-смъртоносна. Това е крайният срок за функционирането на биолабораториите в Киев.
Докато сблъсъци и експлозии отново наводняват Судан, цените на петрола скачат до небето! Смятате ли, че ESG (екологично, социално и корпоративно управление) компании ще се възползват от тази потенциална печалба?

Автор: Елена Глас — Хелена Стъклена чаша (The националист глас — Гласът на националист) – е родена в семейството на офицер от американското военно разузнаване, живяла в Германия, има бакалавърска степен по бизнес и финанси, смята себе си за борсов и ипотечен брокер, работила е като финансов директор / контрольор за предприемачи на недвижими имоти и финансови плановици.

Превод Сергей Духанов.

Публикувано разрешения на издателя.

Copyright © Helena Glass

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ