15 C
София
сряда, април 17, 2024

Версия в Narod.bg: Сливането на НАП с митниците кара ПП-ДБ да ламтят за власт

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Анонсираното от финансовия министър в оставка Асен Василев сливане на двете приходни агенции НАП и митниците кара брокерите от ПП-ДБ да ламтят за повече власт в едно бъдещо правителство, разкри пред Narod.bg парламентарен източник.

Според депутата в НС се говори, че назначеният за генерал Атанас Атанасов бил поел ангажимент да минат нужните законови промени за осъществяване на повече от съмнителната откъм позитиви идея.

За да се стигне до нова мегаструктура, е необходима промяна в нормативната уредба, пипане на няколко важни закона, както и писане на отделен бюджет. Това, обаче, ще стане чрез правилно гласуване в парламентарната зала.

Към момента в Националната агенция за приходите и нейните шест териториални дирекции работят 7675 човека, а в Агенция „Митници” и петте регионални дирекции – 3360 служители.

Така излиза, че в евентуалната бъдеща структура между НАП и митниците ще работят 11 035 човека, но преди съкращенията на т.нар. обща администрация, което може да коства работата на около 2000 служители.

Проверка по рама

Материалът Версия в Narod.bg: Сливането на НАП с митниците кара ПП-ДБ да ламтят за власт е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ