20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Версия в Novinite-Dnes.eu: Първите имена в кабинета!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Първите имена от евентуалния кабинет вече са факт в Novinite-Dnes.eu. След като вече разкрихме, че за премиер се спряга бившият председател на парламента Росен Желязков, наш брилянтен източник от НС разкри, че за бъдещ финансов министър готвят царското юпи Николай Василев.

Засега се подхвърля и името на Борис Михайлов като възможен шеф на НАП на мястото на Румен Спецов. От две места уточниха пред Novinite-Dnes.eu, че и с двамата са водени по няколко разговора за привличането им към неясния засега формат на бъдещото правителство.

Царският икономист Николай Василев бе вицепремиер от 2001 до 2005 г. в коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с участие на представители на БСП, в което също така е министър на икономиката (2001 – 2003) и министър на транспорта и съобщенията (2003 – 2005).

След това участва в правителството на Сергей Станишев, управляващо с мандата на ДПС, известно като Тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС), в което е министър на държавната администрация и административната реформа (2005 – 2009).

Борис Михайлов е бивш шеф на НАП и Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Роден през 1959 г. в София. Има завършени две магистратури – по икономика в УНСС и по право. Преминал е курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в България в областта на приватизацията и приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси.

Проверка по рама

Според източника на Novinite-Dnes.eu има два варианта за развой на събитията при второто заседание на 50-ото Народно събрание с избор на шеф на НС – или ще се играе с кворума, или на третия най-важен пост в републиката – председател на парламента, ще бъде избран д-р Силви Кирилов от ИТН, който като най-възрастен от присъстващите откри първото заседание на новоизбраното 50-ото Народно събрание.

Материалът Версия в Novinite-Dnes.eu: Първите имена в кабинета! е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ