13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Вежди Рашидов нападна московския орел Тодор Тагарев: Махнете мръсните си ръце от лекарите!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Безпрецедентното мълчание на военния министър – московския възпитаник Тодор Тагарев, по порсташката изцепка на съветника му Мустафа Емин в УМБАЛСМ „Пирогов“ предизвика множество коментари. „Труд news” потърси мнението на председателя на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов, който напусна парламента и политиката, но през годините винаги е реагирал много чувствително, стане ли дума за работата, възнагражденията и отношението към медицинските сестри и лекари.
НАГЛИТЕ от ДБ: Съветник на Тодор Тагарев вилнее в „Пирогов“ – вади дете от шокова зала, за да вкара своето (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Рашидов припомни, че професионалният път на съпругата му е свързан дълги години с „Пирогов“ и призова здравния министър проф. Христо Хинков да опази гилдията на медиците от подобни безпардонни прояви и в бъдеще.

„Не става дума за един или друг съветник от властта, а за всеки такъв случай. В последните десетина години като че ли се води преднамерена кампания срещу българските лекари и медицински работници. Липсата на държава и държавност позволява безпардонно да бъдат унижавани, заплашвани и дори бити български медици. Това е резултатът от безнаказаната арогантност“, заяви Вежди Рашидов.
„За мен това е дъното на морала и разпад на държавността. Става дума за най-хуманната професия в света. Човек се ражда с болка и от люлката до смъртта се нуждае от помощта на лекаря“, посочи още Вежди Рашидов.

„Аз живея с лекарка и много добре познавам всеотдайността и себеуважението в работата в болница като „Пирогов“ и други лечебни заведения, където работят много достойни медици. Тези хора всекидневно спасяват човешки живот, а за благодарност често биват поругавани и оплювани и бити“, заяви председателят на 48-ото НС.
„Смятам, че всеки, който се опитва да унижава достойнството на тези толкова необходими хора, трябва да понесе наказание съгласно закона. Закони има, но ако не се прилагат, това значи, че отсъства държавата“, каза Вежди Рашидов.

Проверка по рама

И допълни: „Затова призовавам: Оставете лекарите на мира, махнете мръсните си ръце от белите престилки. Поздравявам директора на „Пирогов“, че има смелостта и достойнството да осветли скандалния случай с министерския съветник. Сигурен съм, че заради осветляването ще получи подкрепа от много хора“.
„На здравния министър ще пожелая да опази гилдията, заради която е на този пост и да създаде спокойни условия за работа на медиците без да се поддава на заплахи“, каза пред „Труд news” Вежди Рашидов.

Материалът Вежди Рашидов нападна московския орел Тодор Тагарев: Махнете мръсните си ръце от лекарите! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ